Simply the best

Lyx vs BudgetVisst dom ser rätt så lika ut, meen jag vill ha JW! :D

Snabb leverans tid

Någon som har bra tips om vart man kan beställa ridhjälmen Charles owen med snabb leverans tid?? :) Och ni som har dom hjälmarna, är dom små/stora i storleken?..


Ska köpa ny hjälm

Tjoohoo.. :)

Nu har jag bestämt mig att köpa mig en ny ridhjälm! Håller på att få mina däck & fälgar sålda och får jag de som dom är värda så blir det en ny ridhjäm för dom pengarna och ett par ridstövlar om det blir något över.. :)
Då blir det den här hjälmen, charles owen wellington classic. Men känns som att en ny ridhjälm går i första hand än ett par ridstövlar.. :)

Idag vart det en lång promenad med hästarna i skogen jag och Malin fick sällskap av Veronica och hennes häst som står i ett annats stall bortanför. :) Jag tömkörde Nicke och det gick jättebra. Veronica visade oss även terängbanan som vi letat efter sen vi flytta hit hehe. :P Och massa andra fina ridvägar som vi missat. Sandvägar! :) Efter det vart det lite pyssel i stallet. Fick även testa rida Marias häst (en av den nya tjejen i stallet), vilkem mysig häst måste jag säga! Härliga som tusan att rida, av den lilla stunden jag red. Ska även köpa ett par stigbyglar som Maria har dom var super bra att rida i!!

Ska titta på film nu med Fredrik och äta något onyttigt.. ;)


Gallor

Här kommer ett inlägg om gallor. Kan vara bra att veta. :)

Om en galla är "farlig" eller inte har inget med att den är hård eller mjuk att göra. Det beror på orsaken till gallan och var den sitter. En galla är en svullnad helt enkelt, ett tecken på att det inte är helt normalt där innanför skinnet. En vrickning, en ledinflammation, en översträckning i ett ligament, en överansträngning i en sena - allt visar sig i form av gallor på olika ställen på hästens ben. Men en skada kan ju vara gammal och läkt även om det fortfarande finns en förtjockning i vävnaden. Och hästen kan ha lite problem med cirkulationen som gör att benen kan svullna också utan att det finns en skada med i bilden. Gallan kan vara hård pga av att det finns bindvävsärr eller fiberbildning i vätskan, det kan störa cirkulationen och göra att vävnaden fungerar sämre. Man får inte glömma varför det ser ut som det gör - runt alla leder och senor finns flera skikt av bindväv som ska glida lätt mot varandra med hjälp av vätskan emellan och allt som stör detta är potentiellt en risk för skada.

Det här med mjuka och hårda gallor - när det blir "fullt" i det utrymme som vätskan ska få plats i blir ju gallan hård. När man rör på hästen försvinner överskott av vätska, svullnaden går ned och gallan blir mjukare eller mindre. Om svullnaden blir större när man rör på hästen så kan man lite förenklat gissa att det inte är cirkulationen som är dålig utan det är helt enkelt något som är överansträngt.

Det finns ett ställe där det är väldigt vanligt med gallor nämligen på hästens kotsenskidor på baksidan över kotan, ofta på alla fyra benen eller på bakbenen. Här visar det sig ofta när man ändrat fodret på hästen, när den står någon dag och inte rör på sig lika mycket som vanligt. Här är det också ganska vanligt med en skada som heter idiopatisk tenosynovit. Det är i grova drag en liten förslitning i kotsenskidan som inte ger någon hälta, inte behöver behandlas, och inte spelar någon roll för hästens brukbarhet i de flesta fall (det finns andra typer av tenosynovit i kotsenskidan som behöver behandlas och som kan ge hälta så man ska ändå inte nochalera en galla i kotsenskidan utan lära känna sin egen hästs ben och alltid ta alla förändringar på allvar).

Så sammanfattningsvis alltså: En galla är en svullnad på benet och om man inte vet vad den beror på eller det dyker upp en galla som inte funnits förut så ska man reagera på det oavsett om den är hård eller mjuk. Gallor i just kotsenskidan kanske man inte behöver ta så allvarligt på om de kommer i samband med foderombyte eller att hästen stått, och de då finns på alla fyra benen, eller dubbelsidigt på två ben.

Det finns hur mycket som helst om gallor, men det här var lite av gallor iaf. :)
Hittade faktan på bukefalos.

Såhär kan det tex se ut. (Bild tagen från google)


Ute i skogen

Ute i skogen kan jag vara hur länge som helst och gå med Mysan! Så mysigt och härligt när det är så fint höst väder med sol och lite värme.. :)

Synd bara att jag glömde kameran! :/


Hööks har 15 % rabatt

Det som jag har gjort nu än så länge på bloggen är, gjort bloggen bredare så man kan få bilderna större som jag vill, ny header (tillsvidare, kommer en ny) och lite små fix med texten med färg osv.. :) 
Ska föröska fixa klart allt idag.. Faktiskt kul när man väl kommer igång och vet vad man ska skriva bland alla koder! :)
Nu ska jag käka frukost och sen ut på promenad med Mysan.. :) 
I helgen ryker Nickes päls.. :o

Hööks har 15 % rabatt på alla täcken till HÄST & HUND!!  

Funderar på att beställa ett stalltäcke till Nicke och ett täcke till Mysan.


Lancaster Premium Stalltäcke Thermo Master® ordpris 649 kr -15% rabatt

Fleece Hundtäcke Showmaster® ordpris 99 kr -15% rabatt

Ni får stå utUsch nu ser det lite hemskt ut här på bloggen!! :o Håller på för fullt att fixa iordningen den så som jag vill ha den! Ni får stå ut så länge! :P

Tryck F5 om det inte syns..

TestningNu börjar det likna något som jag vill iaf på bloggen.. Efter mycket pill med alla koder!! :D
Men inte klart än på långa vägar, men är på rätt väg iaf.. :P
Ska fixa ihop en ny header också!

Snart julafton

Ja snart är det julafton! Då kan det se ut såhär om man har varit snäll.. ;) Massor med paket!! :D

En bild från förra julen i våran första lägenhet. :) Saknar den lyan. :(


Stallhjälp/hästhjälpBlir galen på det här med alla koder hit och dit när man ska göra om bloggen lite.. :o Har försökt sen igår kväll men det blir inte som jag vill! Tar en paus med blogg fixandet och går ut i stallet ist.. :)  

I oktober ska jag hjälpa en kompis ett par dagar att ta hand om hennes hästar, mocka, fixa i ordning foder och motionera hennes hästar. Ska bli rikigt kul! :) Kul att rida andras hästar, man lär så så mycket av att rida andras hästar också än att bara rida sin egen.. :)
Ska plocka undan lite nu o städa upp sen hoppa i ridkläderna och gå ut i stallet. :D

Mysan i höst löven

Fotade Mysan igår i höst löven.. :)


Om du vill ha ditt djur fotat så säg bara till, jag fotar mer än gärna!

Ny ridhjäm
Den här hjälmen ska inföskaffas inom en snart framtid! Med bling bling då såklart! ;) Fast har sett många som sätter på egen bling bling som blir mycket snyggare, så får se om jag köper en med färdig bling bling eller om jag ska våga göra det själv.. :)

Onsdag

God morgon! :)

Hämta massa lös hö igår jag fick av en i ett stall bortanför oss.. Va nog mer än jag trodde hehe men det gick fort ändå att lassa in det i transporten och sen upp på skullen.. :) Så nu klarar Nicke sig ett bra tag framöver!
Gick bra att ta ut hästarna i morse, trötta små djur det där. :P Skönt att vara i stallet tidigt på morgonen, blir så glad att få vara i stallet. Men mockade inte och gjorde iordning allt det gör jag senare. Har jobbat Nicke mycket från marken dom här senaste dagarna, vilket har gjort STORA framsteg. Lite cavaletti, bommar och korner..  Man kan inte bara sitta i sadeln och nöta och nöta hela tiden, stackars hästar! :o
Nu ska jag ner i den där tråkiga tvättsugan! :P Hehe

Mer bilder i morgon

Vart så trött efter att försökt att fixat bloggen, ska göra lite små fix på den! :) Men får fortsätta att pilla med det i morgon ist.. Och bilderna på Mysan kommer upp i morgon. :)
Haha ni kan få en mobil bild ist! :P
Upp tidigt i morgon, har bokat tvättstugan mellan 7-12 perfekt, men är morgon människa härligt att vara uppe tidigt. Så får hästarna komma ut tidigt, härligt för dom, vill att min häst kommer ut tidigt på morgonen och kan vara ute så länge han kan tills på kvällen! :o Inge kul och stå i en box för länge... Sen tar jag och Mysan en morgon promenad medans tvättmaskin gör klart .. :D

Godnatt :)


Höst bilderHar tagit lite fina höst bilder på Mysan idag. :) Kommer upp strax.

Blogg.se Iphone App

Äntligen har dom gjort en App till Blogg.se!! :) Nu kan jag blogga direkt från mobilen, kul! Annars gick jag in på bloggen via internet med lphonen men då gick det aldrig att ladda upp en bild men det kan man med den här appen.. :) Ibland kan man ju lyckas få en bra mobil bild som man kanske vill lägga upp direkt men då gick det inte.. :/ Men nu så, inte för jag brukar använda min mobil kamera så ofta hehe har ju min systemkamera... Hatar suddiga o fula mobil bilder som man knappt ser vad som är på bild!! :o :P
Men Iphone tar faktiskt ganska bra bilder ibland.. :)


Paus från stalletTog en liten paus från stallet. Har släpt ut hästarna och fixat klart allt i stallet ska bara hitta på något med Nicke senare.. Tänkte göra något med han innan jag gick in men han stod fortfarande och käkade sin frukost så får ta det vid lunch sen ist.. :)
Har inget mer just nu att säga..

Bra föreläsning

Då var man hemma igen.. Jag och Malin har varit på föreläsning, mycket mycket intressant och bra! :)
Tog in hästarna och kvällsfodrade när jag kom hem, fan va mörkt det blir fort nu. :o Inte kul!

Tömkörde/longera Nicke idag plus ett hinder på volten. Och det gick kalas bra!
Nu vet jag vart jag ska börja.. Ska skirva upp mina mål för både mig och Nicke som vi ska försöka nå innan detta år är slut. Fick lära mig mycket ikväll på föreläsningen som är till stor hjälp. :)
Ensam är stark.

I morgon ska jag iväg och hämta mer hö, 200 kg så nu borde Nicke klara sig en stund.. :) Tänkte rida och fixa klart allt i stallet på morgonen, precis som jag gjorde idag.. Skönt de när man är morgon pigg som jag är.. :P
Funderar på om det är dags att ta tag i rakningen snart på Nicke.. ;)

Ska strax krypa under täcket hehe och spela lite Wordfeud som typ alla spelar nu.. :P Klemma heter jag om ni vill spela mot mig hehe.. ;)

Mysan i lingonriset


Mysan i lingonriset

Oj oj vilket krångel hehe. Men nu har jag fått hjälp! Har börjat fotat i RAW så vart lite annat när jag fick över bilderna i datorn med alla program och uppdateringar hit och dit.. :P

MåndagNu har jag kommit hem! :D
Nu kommer det uppdateras här som vanligt med bilder och allt igen! :D
Har haft det super mysigt uppe i Älvdalen i sommarstugan!! Saknar verkligen dom mer och mer för varje dag som går.. :( Alltid lika jobbigt att åka ifrån familjen..
Ska käka frukost nu sen ladda över massa bilder ur kameran till datorn.. :) Mysan följde med oss ner och ska vara här länge nu, så vi ska ut på morgon promenad strax. :) Sen ut i stallet, rida och göra klart allt. För kl 18.00 ska jag och Malin på Föreläsning i Mental träning för ryttare med Johan Fyrberg. Det ska bli riktigt spännande. :)
Helgen som kommer tänkte ju jag och Nicke starta våran första hoppning tillsammans, meen där sket det sig! Mcdonald´s skiten förstör allihopa! :@ Får veta här i veckan hoppas jag om hur det blir. Men inge kul att dra iväg med hästen heller helt oplanerat in i det sista.. :s Suck.

Hämtat höNu har vi hö så vi klarar oss ett tag framöver iaf! :D
I morgon åker jag och Fredrik till Ävdalen över helgen. Ska upp i sommarstugan en sista gång för i år med familjen, ska bli riktigt mysigt! :) Äta god mat och ha det trevligt!
Malin är gullig och tar han om min guldklimp här hemma! :D Ska packa väskan nu och sen kolla på tv.
Upp tidigt i morgon och ta ut hästarna, mocka fixa klart allt, rida, duscha och packa in oss i bilen och dra mot Älvdalen... Så kommer alltså inte bli något skrivande här förs på Söndag när vi kommit hem. Ska ta med kameran och fota massor!! :D

TorsdagGod morgon! :)

Nu äntligen har vi fått tag på en som säljer HÖ. Så idag rullar vi iväg efter Malin slutat och hömtar massa hö. :)
Ska strax gå ut i stallet bara jag ätit frukost. Ska göra klart allt innan vi ska åka. Får lite sällskap idag vid ridningen, en kompis till Fredrik som va sugen på att rida lite.. :) Så det ska jag väl kunna ordna. :)
Sen ska jag till McDonald´s och lämna tillbaka mina alla mina kläder! Så skönt!
Ni kan ju gissa vad jag har gjort?! ;) 

Nu måste jag lägga på en rem och det ska bli något av den här dagen!

Krångel

Oj oj vilket krångel det ska vara för att få tag på hö.. Avesta tror jag vi skiter i att hämta hö, blev ju bara krångel och ingen som svarar när man ringer! Ska man sälja hö så lä man väl iaf svara när folk ringer?! :o
Så nu har hela dagen gått åt till att ringa runt efter hö. Så nu får det blir som det blir..

Har inget annat intressant att skriva om just nu..

Föredrag på TorsdagGick faktiskt rätt så bra att hoppa med Nicke idag. Men vi har en del att förbättra oss på. :) Men sånt behövs för att komma någonstans..
Fotograferingen vart inställd pga av vädret! :/
I morgon ska jag och Malin iväg och hämta vårat hö som aldrig kom i Söndags. Vore skönt om vi fick med oss allt på en gång..
Funderar på om jag ska låna Elin och Lenas transport i morgon och lastträna lite med Nicke innan vi åker och hämtar hö.. :) Så får det noh bli.
Ska gå ut i stallet nu snart och ta in Nicke. Dom har fått gått lite i sommarhagen i dag och ätit gräääs. :D Börja regna nu också så typiskt! :o


Föredrag om hur du kan få bättre hälsa och friska celler av kosttillskott och glyconäring samtidigt som du hjälper barn som inte kan hjälpa sig själva!! Torsdag kl 18.00 Borlänge.

Fotografering


Någon som vet vart man kan köpa såna här stalltäcken, vintertäcken?? :D


God morgon! :)

Idag ska jag fota en tjej och hennes häst när dom rider. Ska bli riktigt kul! :) Hoppas på att vädert blir kanon fint, bara det inte regnar som det gjorde hela dagen igår. :o
Har tagit ut hästarna och ätit frukost. Ska fixa lite här i lägenheten nu sen gå ut i stallet och göra klart allt och rida. Idag blir det hoppning iaf, vart lite fullt igår i paddocken så vart dressyr igår ist men det va kul det också! :D Har blivit värsta stora vattenpölen i paddocken så tänkte ställa ett hinder mitt i vattnet, bra övning! :) Sen bygga upp 5½, den är kul att hoppa. :) Finns ju inte så mycket hinder material, lite tråkigt..

TillsaluTillsalu
4 st Alu fälgar (sommardäck) 16", har haft dom på Golf 3:a.
Pris= Bud!

MåndagGod morgon!

Skönt det var att få sova ut.. :) Vet inte hur många dagar jag har gått upp tidigt.
Va ute i stallet för typ 1 timme sen och tog ut Sune, hade varit frusen i morse så han fick gå ut senare.. :P Men fy vilket tråkigt väder då! :o Regn regn regn. Tänkte hoppa i paddocken idag, men lika bra att inse att det inte blir nå. Regnet bara öser ner och paddocken är typ som en pool just nu.. :S Suck. Tänk om det funnits ett ridhus här nu på gården! :D Hahah.
Ska få i mig frukost nu, ge hästarna lunch senare sen åka en sväng.. ;)

”Hästen hade änglavakt"

ÄLGMISSIL Älgen flög in genom framdörren på hästtransporten och landade i den tomma delen av transporten. Här ligger älgen bredvid tävlingshästen Solöns Rangel. ÄLGMISSIL Älgen flög in genom framdörren på hästtransporten och landade i den tomma delen av transporten. Här ligger älgen bredvid tävlingshästen Solöns Rangel.

”Hästen hade änglavakt"

Plötsligt stod älgen mitt på vägen.
Den snuddade vid vänster sida på bilen – sedan hördes ett högt brak från hästsläpet.
– Den flög rakt in i transporten och landade bredvid hästen. Hon hade änglavakt, säger ägaren Annica Berg.
Annica Berg och hennes make tävlade i går med Solöns Rangel på Romme travbana. Efteråt lastade de in den 4-årige travhästen i transporten och påbörjade den 10 mil långa resan hem till Sollerön utanför Mora.

Ett stort hål

Klockan ett på natten hade paret bara en mil kvar till gården – då klev älgen upp framför bilen.
– Plötsligt stod den bara där. Den touchade i sidospegeln på bilens vänstra sida och sedan smällde det till, berättar Annica.
De stannade och gick ut och kollade.
I framdörren till hästtransporten fanns ett stort hål.

Låg bredvid hästen

Inne i transporten, i spiltan bredvid hästen, låg en blodig älg.
– Den hade flugit rakt in.
Paret larmade omedelbart polis och jägare. Men de vågade inte öppna transporten för att evakuera hästen, eftersom de inte visste hur älgen skulle komma att reagera.
– Så fort Rangel fick syn på oss blev hon lugn. Hon var helt cool, trots att hon tvingades stå där i en timme med en halvdöd älg bredvid sig, säger Annica.

Tvingades avliva älgen

Jägaren, som är den som har jakträtten i området och rings in vid viltolyckor, tvingades avliva den skadade älgen. Paret Berg fick låna en ny hästtransport för att frakta hem sin tävlingshäst.Det enda som vittnar om den otäcka olyckan i dag är den trasiga och blodiga hästtransporten.
– Som tur var gick allt bra, även om älgen tyvärr fick sätta livet till. Men jag är glad att den inte hamnade inne i bilen, säger Annica.


Härligt MalinÅh vad jag är glad för Malins skull!! :D Grattis Malin! :D

Nicke fick vila idag.. :/ Vänta och vänta hela dagen på höt som skulle komma, men vart lite sent för chufförern så våra rundbalar blev aldrig att komma.. Så jag och Malin bestämmde oss för att åka till Avesta och hämta dom själva ist, mycket billigare blir det också! :) Så hoppas det blir någon dag här i veckan så det blir gjort. Tråkigt när man planerat in något.. Suck.. Men men.. :)
Ska köpa ett jätte fint babyblått pannpand till Nicke!! :D Kommer blid på det senare. Och bootsen ska inhandlas på en gång! Blir nog dom blåa för Aubiose har inte orange..
Nicke har lyckats trampa sig på något vis på fram hoven så är ett litet sår. :( Lillpojken.
I morgon är en viktig dag! =)

Besluts ångestHar besluts ångest!! :o Vilken av alla färger ska jag köpa? Hjälp mig?!
Någon som har såna här, är dom bra?

Jag var inne på att köpa dom blåa först, men orange är ju också snyggt.. :P

Söndag


En glad bild på Sune & Malin . :)

Sådär nu är jag hemma igen.. :)
Kom hem kl 7 i morse. Gick ut i stallet dirket och släppte ut Nicke & Sune, var väldigt tomt i stallet utan Hefner.
Mockade och fixade klart allt ska bara rida sen senare.. Blir kanske något skutt i paddocken. :) Men nu laddar jag för att lassa upp flera hundra kilo hö i stallet! :o
Fick ett väldigt viktigt samtal igår när vi var på Ikea. Hoppas verkligen jag har turen på min sida nu!! :) Annars vet jag inte vad jag göra. :o
Inatt sov vi över i Gävle, väldigt trevligt, god mat, goda drinkar och väldigt väldigt intressant. Nu är jag fan skit pepp!! :D

Lite uppdatering

Halloj! :) Uppdaterar lite från mobilen.. Vart inte något speciellt på Ikea. Vart massa fina värmeljus, vanliga vita små värmeljus, ljusfat och lite dekoration till ljusfaten.. :) Och på Hööks köpte jag bara ett par vita tävlings ridbyxor. :) Hittade massor men naturligtvis inte dom storlekar jag och Nicke ska ha.. ;( Och på Aubiose köpte jag bara tussar till när Nicke ska rakas. Men ska in där igen och köpa ett par snygga boots som jag vart sugen på till Nicle. ;) Nu ska vi bli bjudna på middag och prata massa skoj! :)

Klicka in på

Klicka in på denna länk! Hur fan lyckas man och hur kan denna människa få rida?! :o Vissa ska bara inte sitta på hästryggen!


http://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYMBlogg pausJahapp dags att få i sig lite frukost och göra sig klar sen åka mot Gävle.. :) Kanon fint väder är det också, härligt!
Har gjort klart allt i stallet till min lilla pojke. Och sagt hejdå till Hefner.. :'( Men ska till Älvdalen nästa helg så kanske kikar förbi Sarah och Hefner då.. :)
Kommer inte skriva något mer idag här tror jag. Får mer uppdateringar i morgon! :D En liten blogg paus kan man säga.


Vem vet

Nu vill jag att det ska bli Lördag!!
Ska ta ut hästarna i morgon bitti, ska då göra klart allt åt Nicke. Han får sin vilodag i morgon.. :) För sen åker vi ju mot Gävle. :) Ska kika in på Aubiose i morgon när vi åker, åker ändå förbi där så.. ;) Kanske det hänger med ett par ridstövlar hem vem vet vem vet.. Sen vet man ju aldrig vad man kan hitta på Ikea och Hööks.. Kul kul!
Sen fyller ju bästa Malin år i morgon också!! :D Hoppas hon får en bra födelsedag! :D
Och på söndag får vi hem flera kilo hö som hästarna ska få över vintern. Så på Söndag får jag och Malin verkligen visa våra muslker och hur starka vi är som kör med kättingspelet och har upp våra höbalar med. Det går så bra så med kättingspel och enkelt är det också.. ;)
I morgon kommer Sarah och hämtar Heffe!! :'( :) Kommer sakna honom så mycket och Sarah också såklart! Är inte hemm här när dom kommer som jag hade velat vara men men kommer ju få träffa dom snart igen så.. :) Men gillar verkligen den hästen, han har lärt mig väldigt mycket. <3
Nu ska jag krypa ner under täcket börjar bli riktigt trött..

Kan skriva hur mycket som helst


Pojken som alltid får mig att le
Pojken som alltid gör framsteg
Pojken som alltid gör sitt bästa
Det är min häst Nicke
Skulle aldrig falla mig i tanken att ge bort dig i andra händer
Du kommer alltid i prioriteras först
Blod, svett & tårar har det varit men vi ger aldrig upp
Vi kommer alltid kämpa tillsammans <3
Mot Ikea
Min fina prins! <3

Har varit ute och ridit med Malin här på eftermiddagen/kvällen. Vart en lång mysig skrittur med våra hästar och en massa prat hehe tror munnarna gick på oss hela tiden.. :P
Nu ska vi fixa ihop lite tacos mumms.. :) I morgon ska jag och Fredrik till Gävle och kika in på Ikea fick jag vet nu när jag kom in från stallet! :D Kul. Då ska jag kika in en sväng på Hööks också, har en liten inköpslista.. ;)
Nej nu ska jag gå och hläpa karln med maten.. :P

Inga bra svamp plockare
Min underbara fina häst <3

Hehe jag och Fredrik kan inte hitta svamp inte våran bästa sida. Eller vist vi hitta svamp men inte den svampen vi skulle hitta.. :P Så efter vi gått ett tag i skogen så tog vi ett beslut om att vi inte kan det här med svamp haha och gick hem ist. Tog inte så mycket bilder i skogen men kommer upp senare...
Nu ska jag få i mig något i magen sen gå ut i stallet och fixa klart allt och rida. Ska hjälpa Malin och lastträna Sune också. Nicke skulle också behövt en genom gång.. ;)
Kanon fint väder idag och det blåser inte så jätte mycket heller. Så idag blir det verkligen en tur över åkrarna kanske.. ;) (rider naturligtvis i kanten av åkern).
I morgon blir det ev att kika in på Aubiose och se vad dom har för roligt att erbjuda.. :)

Fick en bra känsla

Snart ska jag och Fredrik ut och se om vi hittar på nå svamp här i skogen.. :) Ska ta med mig kameran ut i skogen tänkte jag och försöka få några höst bilder..
Igår vart det ett pass med tömkörning med Nicke i paddocken. Satte ut massa korner och så la jag fyra bommar så att det vart som ett L, jättebra lydnadsträning. :) Med L kan man hitta på många övningar. Nicke tycker verkligen det är skit kul att tömköra och så är han så duktig, han blir så himla glad och stolt! :) Han vill hela tiden visa hur duktig han är. Både jag och Nicke hade en superbra känsla hela tiden. (Y)
Nicke fick även prata av sig lite medans vi tömkörde hehe. Gunilla kom och kollade och pratade lite med honom! :)  
Det är ju bra för hästen att få göra annat också än att bara ridas hela tiden, dom bygger muskler av att göra annat också. =) Men det förstår väl inte alla..
Idag ska jag skicka in medlemsavgiften till Sunnansjö och anmäla mig och Nicke.. :)

Det finaste jag har <3Det finaste jag har <3

Vilken häst!!Vilken häst som göra allt för sin ryttare...

God morgon

God morgon! :)

Tagit ut hästarna i vanlig ordning i morse.. Nu tvättas det för fullt  av massa kläder.. Efter det ska jag gå ut i stallet och göra klart allt. :) Idag blir det tömmkörning med Nicke, det gillar han. Sen ska jag försöka hitta på något med Heffe plutten också.. :( :)

Fotar allaFotar gärna dig och din häst, eller bara din häst, eller ditt djur. :)
Hör av dig om det låter intressant och för mer info! Emma_heden@hotmail.com

Longering

Malin och Sune. Mer bilder kommer! :)

Glad flicka

Wiiehoo.. Känns som att det börjar hända lite nu.. :) Är glad och framåt!!
Har varit ute i stallet med Malin och fotat när hon longerade Sune. :) Och så pratade vi såklart massa skit! ;)
Har kommit fram till vilken klubb jag ska bli medlem för och tävla för om jag nu får för mig att börja tävla. :) Alltså Sunnansjö Ridsällskap. Tror det kommer bli kalas bra! Ska skicka in medlemsavgift så snart som möjligt. Och även anmäla mig och Nicke till våran första klubbtävling hi hi! Någon gång ska vara första gången.
Det är Malins syster Emelie som varit med och startat klubben. :) Sen ska jag även gå med i Team Ö-V, återkommer om mer info senare.. ;) Nu har jag massor av mål som jag och Nicke ska planera upp, känner mig så framåt, nu ska vi visa dom att vi kan! Blir så glad att jag och Nicke får vara med. :)

Nu ska jag ner i tvättstugan och byta maskin sen ut i stallet och ta in hästarna. Vidare in till soffan och kolla på Bonde söker fru! :)

Bilder kommer, hinner inte ladda upp just nu! :/

What are wordsOnsdagJag har en dröm och den ska en dag gå i uppfyllelse! Det får ta den tid det tar men en dag så ska det gå.

Har varit ute i stallet sen i morse när vi släppte ut hästarna, så har mockat och gjort klart allt. Har till och med ridit. :) Det blåste en hel del, men så länge det inte regnar så.. Gick iaf bra att rida. Red ut i skogen och trampa på och över massa träd som ramlat ner, bra för Nicke att lyfta på fötterna och hålla ordning och reda på dom.. :P Sen gick vi ut på en liten linda där jag kunna känna igenom honom ordentliget, inga svårigheter alls! ;) Tummen upp på dagens ridtur!
Nu blir det stor städning här hemma! Har bokat tvättsugan också så jag får bort berget med tvätt.. :P Sen ska alla dammråttor bort. Ja jag har lite att göra, dags att sätta fart.

Måste sova på sakenNu är alla skåp uppfyllda av mat. Vart en riktig stooor handling idag hehe.. Hann inte med att plocka nå svamp heller men det regna ju hela dagen så det gör inget, får hoppas på bättre väder i morgon.. :)
Nicke fick sin vilo dag idag, passade bra när det är sånt här väder! Han fick en puts omgång innan han fick gå in i boxen och sova.. :P
Fick fjärilar i magen idag när Malin sa att jag skulle komma ut i stallet och prata intressanta saker med en i stallet.. ;) Jag vill jag vill jag vill, är något jag drömt om länge men är det något man kan leva på i längden..? Jag gillar utmaningar och man måste testa för att få ett svar. Man lever bara en gång, jag vill göra saker annars ångrar man sig när man sitter på äldreboendet! :o Värt ett försök kanske? Ska prata hon i stallet i morgon och höra vad hon har för intressant åt mig.. ;)
Måste sova på saken!.. Ska släppa ut hästarna i morgon bitti med Malin. :D

God natt


Vill fotaHar precis kommit in från stallet, har gjort klart allt åt Nicke och Heffe.. :) Är bara ridningen kvar och det får bli lite senare. Nu väntar jag bara på att Fredrik ska komma hem någon gång så vi kan åka och stor handla, fylla upp kylskåpet, frysen och skafferiet! :) Och komma hem och laga mat, är hungrig! Idag blir det hemmagjorda hamburgare, gott gott. :)

Vill ut och fota!! Men så himla daligt väder och ingen inspiration får jag heller..
Någon som vet om det är några tävlingar snart, hoppning, dressyr vad som helst? Vill fota dom fina ekipagen! :D

Då & NuLägger upp en video med lite Då & Nu bilder på Nicke.. :)

Hoppas det inte blir lika tråkigt väder idag också!! :o Vill ut och plocka svamp ju. :P

Shopping sugen

Fick värsta shopping suget! Alltså shoppa häst saker såklart! :D
Har hittat en fårskinspadd som är oanvänd för en billig peng, så nu hoppas jag på det bästa! :D Vill ha den!
Sen vill jag ju såklart ha mycket mer.. :P Hehe. Men håller tummarna på padden, det är något jag vill ha just nu! :)


MåndagHar varit ute på härlig ridtur i skogen idag med Nicke. Var bara ute och skrittade och tog det lugnt, träna mycket halv halter, gick mycket i skogen över träd som ramlat ner och zick zack mellan massa träd så idag fick han verkligen lyfta och hålla reda på tassarna.. :) Gick jättebra, han va så duktig.
Sen tog jag in Heffe och putsade lite på honom efter jag ridit Nicke, ska försöka hinna rida Heffe i morgon. :)
Så nu har jag precis kommit in och fått i mig lite mat och en glass.. :P Ska ut i stallet igen om en stund och ta in hästarna, vart ju fint väder nu på kvällen så då kan dom få stå ute ett tag till.. :)

I morgon ska jag dra med Fredrik ut så han kan hålla i Nicke medans jag kan fota Nicke pojken.. Och så ska vi även ut och plocka svamp i morgon ist om det blir fint väder! :D  

Sov morgonGod morgon!

Vakna för 30 min sen. :O Fy fan va det var skönt att få sova ut!! Försöker få i mig en skål med fil med äppelbitar i mumms.. :) Fy fan vad det öser ner regn. Jag som tänkte ut och rida nu efter jag ätit frukost. :( Usch.. Men men får väl dra på oss regnkläder då.. :P Nu skulle det passa bra med ett ridhus här på gården hihi..
Jag och Fredrik tänkte ut och försöka hitta på lite svamp idag så får se då om det slutar regna någon gång.. :P
Annars blir det just inget speciellt idag. Stor handla ev och ringa några samtal.. :)

Möblera om och pyssla

Vill göra om i lägenheten är sugen på att möblera om och pyssla upp saker.. I köket ska vi strax få nya tapeter vi var och kollade på nya förra veckan! :) Längtar tills köket blir klart, har såna planer på vad jag ska göra på väggen då i köket! :) Vill bara gör det nu! Vill åka till Ikea också hehe och köpa lite nytt och fräscht.
Vart så himla pysselsugen..

Någon som har lite fina inrednings tips och lite sånt? Säg gärna till! :)

Söndag morgon
God morgon säger jag!

Gick jättebra att köra ner till Arlanda va hur pigg som helst! ;D Sen körde jag till typ Gävle sen fick pappa ta över ratten, för jag börja få synvillor om att det sprang stora och små djur i väg kanten lite då och då.. Vart helt plötsligt as trött.. :o Men men tur att pappa var pigg! :)
Vi kom hem strax före halv 8 och då tog jag och Fredrik ut hästarna på en gång, in och duscha, hoppa i One Piece, äta en maka och sätta sig i soffan tills båda somna.. :P Men nu har jag precis gått upp, var meningen att vi skulle gå på Bio kl 15.00 men vi avbokade biljetterna, kommer somna på bion! :( Hinner se filmen en annan gång då vi är pigga ist hehe.
Här blåser det som vanligt och lite regna till och från, tar stallet lite senare..

Åker mot ArlandaNej fy faan va jag är trött!! :o En kaffe kopp nu så jag piggnar till sen drar vi till Arlanda sen hem igen och sova. Först ta ut hästarna när vi kommer hem sen in och försöka sova. :)
Godnatt allihopa. :)

KossorKossorna som står i en stor hage brevid hästarna.. :)

Lortgrisen Nicke


Nicke var en riktig LORTGRIS idag......

Hallojsan! :)

Nu tar jag verkligen kväller.. Eller ja ska åka till Arlanda i natt så måste nog sova en stund om jag ska orka köra.. :) Hästarna fick tillslut nya skor efter lite väntan på hovslagaren.. Gick kanon bra för han att sko båda två, dom var så snälla så. :) Båda stod typ och sova under tiden han skodde.. :P Efter skoningen så red jag lite i paddocken med Nicke återigen testade jag hackamoret och det verkar faktiskt funka rätt bra.. :) Red mycket på böjda spår mycket serpentiner, volter och på en åtta.. Red inte så jätte länge men båda vart nöjda av ett litet ridpass. :)
Nu blir det mys i soffan för mig själv i min One Piece och kolla på Fångarna på fortet, senare kommer Fredrik hem han är i Mora just nu. :)

I morgon ska jag och Fredrik gå på Bio, Jägarna 2!! :D Ska blir spännande, kl 15.00 har vi bokat. :)

Lördag
Va ute gav hästarna lunch för ett tag sen, så tog jag med kameran.. Här är två av alla kossor som vart med på bild.. :) Kommer mer bilder sen.
Har precis fått i mig lite lunch, nu ska bara en kaffe kopp och en bit kladdkaka ner i magen sen är det dags att gå ut och ta in Nicke och Heffe som ska få nya skor.

Eskadron

Vilken färg av utrustning väljer ni? :)

Finns hur hur mycket fint som helst!! Jag hade nog tagit det blå bruna, men hade valat ha med lite mer babyblått.. ;)

Vad vill ni läsa??God morgon alla som läser! :D

Vad vill NI LÄSA om här i bloggen???

Har iaf varit ute i stallet och tagit ut hästarna sen åkte jag iväg och tog ut lite pengar tills hovslagaren kommer idag.. :) Ska äta frukost nu och sen går jag nog ut och fotar lite höst bilder kanske.. Och sen vidare in i stallet och göra klart allt medans hovslagaren skor Nicke och Heffe. Ska försöka hinna rida båda två innan dom får nya skor.. :)
Ikväll måste jag dricka ett antal kaffe koppar, ska åka kl 00.00 i natt ner till Arlanda och hämta pappa och Gunilla som kommer hem från Turkiet idag. Måste hålla mig vaken, Fredrik följer också med som tur är. Ska bli skönt att få hem dom nu. :)
Ska äta det goda brödet jag tog hem från jobbet nu, mumms.. :)

Föreläsning den 26 September

Hittade ett roligt spel/app på iphonen är som korssord, det heter Wordfeud. Spelar det hela tiden när jag inte har något att göra hehe.. :P
Den 26 September ska jag följa med Malin och Emelie på Föreläsning i Mental träning för ryttare med Johan Fyrberg. Ska blir riktigt spännande och roligt. :)
Juste blir inget Horse show i Globen  för mig iår.. :( Tråkigt tråkigt, får kolla på det på tv:n ist.. Men men sånt man  får ta.. Men nästa år då jävlar ska jag dit!!! :o  
Nu ska jag ta och krypa ner under täcket..
God natt :)

Fullt ös


Den ena biter i stigläderna och den andra äter upp grimman på morgonen.
Vist är dom härliga våra älskade djur! :)

Go kväll! :)

Här var det jätte dåligt med uppdatering! Men ibland har jag annat för mig.. Som idag nu då.. :)
Vakna av att mobilen ringde, det var Tommy kock som ringde och tyckte att det var dags att kliva upp nu kl 8.45 hehe. Så fick hoppa in och jobba idag 13-21.30. Så det var bara att kliva upp och på med stallkläderna och fixa stallet och visa Fredrik vart hästarna ska sova i för boxar (Fredrik fick lov ta in hästarna ikväll ;) ) och hur han låser och kvällsfodrar osv.. Men det klarade han kanon! ;) Sen var det bara att åka iväg och jobba, kalas kul är det på Malins jobb. Stor trivs! :D Längtar tills jag har nästa jobbpass hos dom! :D
Nu har jag precis duschat och sitter nu i min fina one piece!!!!!! ;D Inviger den ikväll. Fick ta hem massa gott bröd från jobbet som jag tänkte äta lite av nu, as gott!
Upp tidigt i morgon och ta ut hästarna, sen senare ska Nicke och Heffe få nya skor. Sen funderar jag på att fota på Rommeheds KM i morgon, men tråkigt att vara där själv.. :( Men men..

Nu ska jag baka
Två nöjda filurer! :)

Nu ska jag sätta igång ugnen och baka en kladdig kladdkaka tills älsklingen kommer hem! :D Mumms.
Har fotat idag när Malin red Sune, vart en del bra bilder.. :) Sen har jag själv ridit min underbara häst. Testade hackamoret idag, lite ovant var det faktiskt hehe men Nicke verkade iaf trivas med det och det är ju bra! :) Så det ska jag inte slänga i sjön! Hehe. Sen har jag varit duktig och putsat massa läder, sadel och träns.. :D Ett stort plus till mig.

Kladdkaka
Maten vart faktiskt god, nästa gång ska jag ha i annanas bitar det tror jag kan bli smaskens.. :)
Tänkte röra ihop en kladdkaka ikväll. Fredrik fick den här fina saken av hans mamma i förrgår.. :) Så allt som fattas är bara smält smör och en varm ugn.. ;)
Nu ska jag hoppa i stallkläderna sen ut i stallet. 


Lagar mat

Försöker mig på att göra lite mat.. :) Pasta med kasslersås, fast tog ris ist för pastan.. Så får hoppas på det bästa! Sen blir det stallet och ut och rida efter maten. Innan regnet kommer, ser utt att det börjar regna när som helst.. :/ Typiskt höst väder!


Förvirrad

Fan vad jag blir förvirrad på alla koder hit och dit när man ska försöka fixa bloggen.... Suck..
Skulle hjälpa Malin och Emelie lite men jag ger fan upp.. :o Ska göra ett nytt försök senare..
Tar och bäddar sägen och diskar lite ist.. :P

StoltGod morgon! :)

Släppt ut hästarna i morse, fy vilket höst väder. Vill tilbaka till Turkiet!!
Åkte hem till Maria igår och fick låna ett hackamore som jag ska testa på Nicke idag.. :) Sen åkte jag till Malins jobb och fick en hel del extra jobb där, jobbade några dagar där förut. :) Kul.
Red en tur igår i skogen på typ 30 min, Nicke var pigg och glad. :D Funderar på att köpa en ny padd att ha under sadeln, men egentligen ska man ju inte behöva ha någon padd under heller.. Fast jag tycker att man ska vara försiktig i största allmänhet med vad man stoppar under sadeln, för oftast är det ingen fördel för hästens rygg. Hur mjukt och gosigt (eller snyggt? :crazy:) vi människor tycker att det är! Det finns en anledning till att det är en tunnel över hästens ryggrad, liksom... :) Men det behöver inte vara enbart dåligt med padar heller, de kan faktiskt ha positiv effekt också. Provade ju en ny sadel på Nicke här i sommras som jag fortfarande är sugen på och den ligger ju bra och behöver ingen padd under.. Hmm.. Men vad säger plånboken om det? :P Just nu har jag en vanlig teddypadd under, den har funkat/funkar jättebra fast den börjar bli lite med åren om jag såger så.. ;P
 
Får som mycket fina kommentarer om min Nicke pojke! Det värmer så otroligt mycket blir så GLAD!
Vi lär oss något nytt varje dag och utvecklas mer och mer med varandra... Jag är en stolt ridtravar ägare!  
Inget jag skäms över. Han är en häst precis som alla andra hästar. :D

Har varit ute på tur

Gårdagens bilder. :) <3

Har varit ute på tur med Sarah här på förmiddagen.. :) Åkte till Rusta och skulle köpa en höst jacka att ha i stallet, men den hade inte kommit in än.. Så köpte ett par billiga såna där fula UGGs att ha i stallet i vinter, dom duger att ha där.. Har ett par snor dyra UGGs som jag ej vill ha i stallet så då kom jag på att det fanns ju såna där fula billiga..! :P Sen var vi och kika på Jula och Biltema men gjorde inget fynd där.. Och så hitta vi stället där man lämna in ridstövlar, men fy satan va dyrt det var för att laga dragkjedan!! Nästan värt att köpa ett par nya ist! Antingen ska jag lämna in dom i Mora där Sarah lämna in sina förr och det var billigare och dom har då hållt lääänge, annars blir det ett par nya.. :)
Nu ska jag ta mig i ut i stallet och ge hästarna lunch. På med gummistövlarna! :D


Onsdag


Ett litet smakprov sen Malin fota mig och min prins igår.. :) <3

God morgon! :)

Nu är det verkligen höst på gång, det blåser för fullt och regnar.. Trist! :(  Och fryser direkt jag går ut, är ju van värme och sooool! ;D
Idag vet jag inte vad dagen har att bjuda på? Ska kanske till Kupolen och köpa mig en höst jacka till stallet, vill inte dra fram vinter jackan än. :o Sen måste jag ta tag i ridstövlarna.. Ska höra om Sarah har lust att följa med mig och leta upp det där stället.. :P Sen ska jag iaf vidare mot Säter till Malins jobb och prata med kocken, sen till Maria och hämta ett hackamore jag ska få låna... :)  Så något har jag att göra iaf.


GlasögonSådär då. Nu har jag fått mina ögon undersökta och allt såg så bra ut så. Funderar på att skaffa mig ett par glasögon igen.. :) Skulle vart skönt, en del har ju glasögon bara för det är fint utan att dom har något syn fel! :)
Vad tycker ni om glasögon? :)
Så ska in på Synsam sen och få lite tips. Har även växlat in alla pengar som vart över sen vi kom hem från Turkiet.. Och dom där ridstövlarna får jag hinna med att fixa en annan dag, suck! Men vill ju ha dom lagade och rida i, saknar dom hehe. Men men.. 
Ska fixa till lite mat nu till oss innan vi får besök. Sen ut och fixa stallet. :) Ska fota Malin när hon rider och ska last träna Sune sen lite senare. :)

 

Tisdag

Jahapp..
Vad fan ska man göra.. Så jävla gött med sov morgon, nu känner jag mig väldigt pigg och har fått sovit ut. :) Ska få i mig lite frukost nu sen börja rulla in mot stan. Den här gången ska jag komma ihåg ridstövlarna!
Sen får jag se vad resten av dagen har att erbjuda.. :) Ska iaf ta med kameran ut idag och rasta den.. :P Hehe.

Sett bilder på bilen

Usch har sett en del bilder på bilen efter olyckan, den ser hemsk ut!! :o Usch vill inte ens tänka på hur det kunnat gått om älgen hade hängt med i smällen! Tur att dom mår bra!
Nu ska jag krypa ner i sängen och ha sov morgon i morgon! :D Skönt är as trött!

Godnatt

Måndag

Halloj!

Har inget att skriva om. Förutom att jag är jävligt glömsk. Märks att jag verkligen är trött efter resan, eller så börjar jag bli dement... :P
Skulle lämna in ridstövlarna på lagning idag och när jag var på väg dit så insåg jag att det fattades något i min hand så då hade jag ju glömt stövlarna hemma! Typiskt. Så ska komma ihåg dom i morgon för då ska jag på synundersöking som jag va in och fick en tid i morgon, skönt. :) Måste köpa mig en ny kalender också! Mycket nu att skriva upp och komma ihåg..
Blev ingen ridning idag, precis när jag skulle ta in Nicke så börja det regna.. :( Typiskit!!
Nu blir det ost&kex med vindruvor och goda äpplen från äppelträden här på gården och kolla på Idol. :) Myyys.

Skit tråkigt utan bilder, JAG VET! Ska bättra mig! :P

Har fortfarande

Har fortfarande inte återhämtat mig riktigt. Är fortfarande trött och hungriga sen hemresan och allt.. Vill bara sova en hel dag. Men orka.. Va upp tidigt i morse och tog ut hästarna och pyssla lite. Så nu håller jag på att tvätta en massa skit tvätt. Funderar på om jag ska åk och få min ridstövlar fixade idag, skulle ha gjort det för hur längesen som helst men har aldrig blivit av! :P Sen måste jag ringa och boka tid för synundersökning om mina linser också, suck.. Ska kika på glasögon då tänkte jag.. :)
Nu blir det lite städing innan jag fortsätter med något annat, massa väskor över allt m.m....

Shoppat

Detta shoppade jag i Turkiet! :D Skulle bara köpa en väska men vart vist lite till.... :)
35 par strumpor detta är några av olika märken jag tog. :)


Alla är hemma nu

Fy fan vilken dag alltså!! Men alla är nu hemma och alla lever! :)
Har nyss varit ute i stallet och ridit ute i skogen med Malin och Sune. Trevligt trevligt! :) Har kommit två nya hästar till stallet också. Ena ägaren Elin stod jag och Malin tillsammans med i ett annat stall så det var kul att hon flyttat till oss! :D Och sen hennes kompis. Nicke hade blivit jätte glad när han fick träffa Elins Dilton igen hehe. :)
Nu ska jag ta lite bilder på allt jag köpt innan jag ska kolla på Idol som startar ikväll! Kommer upp strax.Undra vad som kommer att hända här näst?

Singelolycka

Singelolycka på riksväg 70
Min bror och hans flickvän och min syster var med om en olycka i morse efter att vi kommit hem från Turkiet och var på väg hemåt.
Tack och lov att alla 3 lever!!! Änglavakt! <3


Hemma :)

Oj oj oj här var del verkligen TOMT!!! :o
Men nu idag har vi kommit hem. Har haft en underbar semester!! :D Fast det är varit mycket strul och skit hela resan......... Suck.  Börja med att planet var 14 timmar försenat.. :o Skulle åka till Turkiet 18.00 Lördag kväll men kom iväg Söndag morgon kl  ca 8.30.. Men har varit jätte kul och skönt!
Ska uppdatera mer senare med lite bilder på allt jag köpt. Tog ej med mig min systemkamera orkade inte släpa runt på den i värmen.. :P Så ska sno lite bilder från Jocke och Annelie sen. :)
Har varit ute och pussat på Nicke i morse dirket jag kom hem, verkade som att han saknat mig han kollade så på mig och var såå mysig! :) Lillplutten.
Kom hem vid typ 7 tiden i morse, så nu ska jag få i mig något att äta.

RSS 2.0