En lång dag

Tjoohoo..

Sitter i soffan och har precis ätit kvällsfika, en macka och en tallrik fil med flingor min mat för idag förutom frukost i morse.. :o Har även mina fötter i ett fotbad, härligt som tusan. Dom vart så frusna nu här mot kvällen.
Vet inte riktigt vart jag ska börja berätta min dag.
Börja iaf med att Maria kom hem till mig vid 12.00 tiden på en fika, kaffe och paj. Sen lämnade hon sin katt Lowa här som ska vara hos oss ett tag, så nu är vi kattvakt. :) Mysigt. Sen så åkte vi iväg till dalviks kvarn och hämtade massa stolpar till hagen.. Och efter det så åkte vi till Marias morbror och red hans 2 hästar. Red ut en tur i skogen på dom och travde och galoppade. Riktigt kul var det, så snälla hästar så. Kul att testa att rida andra hästar också, nyttigt rättare sagt! :) Och efter det så åkte vi hem till vårat stall, mockade och fixade i ordning allt. Vart så mörkt och sent skulle egentligen skritta ut en sväng på Nicke, men blev lite longering och gå över en "bro" i paddocken ist. Tror han vart nöjd ändå. :)
Igår på träningen så var det en tjej som inte ville tro på att Nicke är en varmblods travare (ridhäst), hon trodde alltså inte på våran tränare förs hon såg frysmärkningen då fick hon väl ge sig och tro på henne hehe. Så det va lite kul. :) Dom tyckte han var så fin så. Fick höra mycket bra om min lilla pojke.

Sen får jag så många gulliga och fina kommentarer av er läsare också! :)

Ska sova och ladda för morgon dagen, utsläpp sen ATG kliniken.

Nu är jag riktigt trött och så sova.

Godnatt

Bilder från träningen









Nu har jag hittat sladden till kameran. Skit svårt att få till bra bilder inne i ridhus. Men jag vart nöjd med bilderna ändå. :)
Men när jag har upp bilderna i photoshop och ska spara dom i spara för webb och enheter så blir det massa prickar på bilderna om ni ser typ som tecknat.. Fattar inte varför det blir så?? Så blir det ibland och ibland inte.. Bilden blir inte lika klar i färgerna som innan man sparar om dom i photoshop.. :s

I min grupp var vi 4 st som red och i gruppen efter tror jag dom var 6 st. Tyckte det var alldeles lagomt med 4 st. :)


Nöjd matte och nöjd häst

Hallojsan! :)

Går direkt på saken. Både jag och Nicke är nöjda av dagens träning!!! Shit vilken duktig häst, är super duper glad. Han var så duktig så. :) Behövde ju inte vara nå nervös alls. Helt cool lugn va Nicke hela tiden, så jag vart så lugn själv när Nicke va så lugn.. Och det gick hur BRA  som helst att lasta både när vi skulle dit och hem. Blir så glad, underbara häst.
Va jätte kul att komma iväg och få träna, behövs för oss båda. :) Längtar redan tills nästa gång!
Nu är jag trött och kommer att sova gott i natt känner jag. Ska bara få i mig lite kvällsfika.
Och snälla Veronica som va så snäll och följde med mig, tack! Hon fick låna min kamera också och knäppa massa kort. Men hittar inte sladden nu så bilder kommer upp i morgon. :)
Nicke ruska av sig och frusta när vi skrittade av, så han va verkligen nöjd kille. :)

Godnatt på er!

Träna mina nerver

Nu står Nicke och äter sin lunch. Har mockat och fixat klart allt i stallet. Borstat Nicke och gjort han fin, hoppas bara han inte rullar sig i hagen nu bara... :S
Ska försöka äta lite mat nu innan det är dags att gå ut i stallet igen och lasta Nicke. Börjar bli så nervös så vet inte om jag klarar va att äta.. Men äta måste man om man ska kunna orka med att träna. :)
Aja nu får jag skärpa mig..
En sak är säker, måste träna mina nerver. Och det här är ett bra tillfälle. Om jag är nervös av att åka och träna vad ska jag inte då vara om jag skulle åkt och tävlat??!! :O


Packat och klart

Nicke kändes jätte fin idag. Red först en sväng i skogen sen kände jag igenom honom på en åker. Han va med mig hela tiden, mjuk, fin och framåt.. :)
Efter ridturen så putsade jag sadel, träns, ridstövlarna och läder benskydden. Packade klart allt på en gång så nu är jag laddad och redo. Börjar bli lite nervös, eller inte direkt nervös mest kul. Det är ju bara en träning, men ändå! Har inte varit iväg och tränat för någon sen jag bodde hemma i Älvdalen! :O Men ska som sagt bli jätte kul! Vi på träningen har ju alla något gemensamt, att vi rider ridtravare!!! :D (Y)
Har precis lagat mat vart super gott. Nu har jag en jordgubbspaj i ugenen som vill ätas upp.. :P Sen ska jag ut och ge hästarna middag innan jag åker och tankar bilen och handlar lite gott tills i morgon.. :)


Lördag



Tjohoo.

Kom hem runt kl 04.00 i morse. Men är uppe nu och är rätt så pigg. Va ute i stallet före 7 och tog ut hästarna, sen gick jag in och la mig en stund till. Men kan inte sova längre fast jag känner jag skulle behöva det..
Har precis fått i mig frukost. Så nu ska jag snart gå ut i stallet och fixa. :)
Har inte så mycket att skriva om just nu..
Idag blir det tillökning i stallet, 5 st hästar kommer idag. Fast 4 av dom ska stå på lösdrift. :)

Mot jobbet

Sådär nu har jag sovit 1 timme så nu hoppas jag att jag orkar med att jobba natten. :)
Ska gå ut i stallet nu och ta in hästarna och kvällsfodra. Sen vänta på att Malin ska komma så vi kan samåka till jobbet. :)
Vart ett tömkörningspass för Nickes del idag ist, va så himla trist väder så ville inte rida ut. Fick räcka att regnet blåste upp i våra ansikten på ridbanan ist..
Men i morgon ska vi ut i skogen, ska känna igenom honom ordentligt på någon åker tänkte jag också. Sen är vi redo för träningen på Söndag. :)
Men nu måste jag skynda mig..

Vettigt

Läste ett vettigt inlägg nyss hos Josefine.
Höjden kan dom!

En sak som för mig är väldig viktig är att den häst jag rider/hoppar har en bra grundmuskulatur innan man börjar hoppa höjder med den. Alla hästar kan ju som känt hoppa, till och med en älg kan hoppa. Så det säger sig självt att det spelar ingen roll vilken ras hästen är, alla kan hoppa. Det spelar ingen roll hur högt, det som spelar roll är hur hästen hoppar.

Det viktiga är inte höjden. Det viktiga är att hästen har en bra grundmuskulatur, att den är balanserad och att den hoppar genom sin kropp på ett sätt som inte är slitsamt. Har hästen en dålig grundmuskulatur och är väldigt omusklad t.ex så sliter det enormt att hoppa högre hinder. Därför tycker jag det är enormt viktigt att lägga en god grund för hästen innan man börjar hoppa upp den.

Tips på hur man bygger upp hästen är att klättra, rida hästen i en lång och låg form (tills den lagt på sig över ryggen och hela överlinjen), ut och skritta i skog och mark, träna övergångar/tempoväxlingar etc etc. Och såklart hoppa studs. Det är en otroligt nyttig, men krävande övning. Så man bör absolut inte hålla på för länge då hästen får ta i bra med rumpa och rygg upprepade ggr.

Så, för att få en hållbar häst
som håller LÄNGE och inte slits ut i förtid så bör man som sagt bygga upp en bra grund för hästen. Då kommer den att fixa det mesta utan att slita ut sig.

Någon som vet


Någon som vet vart man man kan köpa eller beställa dom här stigbyglarna???
Dom var tyvärr slut igår när jag skulle köpa dom på Aubisoe. :(

Dagens planer

Vaknat och ätit frukost. Nu ska jag och Fredrik åka och stor handla. :) Skönt att göra klart allt nu på morgonen.
Efter vi handlat så ska jag fixa klart stallet och rida. Red en sväng genom byn igår sen tog vi lite backträning på vägen hem.. Gick kanon fint! :)
Blir en uteritt idag också, mys. Sen senare ikväll ska jag jobba natt igen, 21.00-04.00 kul. :)
Börjar bli lite nervös nu inför Söndag, men det kommer att gå bra. Ska putsa sadel, tränset och ridstövlarna idag.
Tänk om man kan få ha sån tur att Hööks paketet kan komma idag. :o

Nej nu ska vi åka och handla. Hejsvejs

Shoppar för fullt

Råkade handla lite mera hihi. Jag och Maria åkte till Aubiose en sväng efter jag ridit.. Skulle egentligen köpa stigbyglarna jag skrev om förut, men dom var slut i svart fanns bara bruna och dom inga fina. Så då vart det en ryktväska, boots svarta dom i blåa va slut i storlek suck, sen läderbalsam som man sprayar. :) Och så köpte jag en longeringslina igår när jag handla betfor. :)


Beställt :D

Så nu har jag gjort en beställning. Veronica ville ha lite hon med. ;)
Nicke va ju så himla duktig igår så då måste han få lite presenter hehe. Men tog bort reflex grimman och tog ett par ridstumpor ist så ett par strumpor fick jag hehe. :P För kom på att jag har reflex att sätta på grimman ist,  för den grimman jag har orsakar inga skav när han har den på sig i hagen så det blir bra.
Har hört att om man beställer före 12.00 så skickar dom paketet idag så har jag tur så får jag allt i morgon men sån tur har jag väl inte..

Beställa från Hööks

Håller på att göra en shopping lista på Hööks! Känner att allt går så himla bra nu och jag är så glad. Så tänkte jag ska beställa lite från Hööks. :D Har hittat 5 artilkar än så länge men blir nog lite mer.. :P

Detta ligger i min varukorg just nu.. Bara saker till Nicke, bra de :D


Nicke

Två bilder från igår när Nicke va i transporten. Nästa gång tänkte jag försöka filma, alltid kul att ha. Så kan man kolla sen vilka framsteg han gör. :)


Härliga människor

Hohoho! :)

Härligt att alla läsare håller sig kvar fast det blir dåligt med uppdatering nu för tiden.. :D

Igår var min sista inskolningsdag på hemtjänsten, trivs kanon braaa! Härliga människor! Så nu har jag skrivit upp mig att jag kan jobba alla dagar hehe. Längtar redan tills jag får jobb.

Igår lånade jag Marias transport och lasttränade lite med Nicke. Nicke är super duktig, snart lastar han sig själv! :D Duktig kille! :) På Söndag ska jag och Nicke iväg och träna, härligt att komma igång igen! :) ♥
Han verkar trivas i Marias stora ljusa transport och det är bra. Det ska vara trevligt för hästarna att åka transport!
När han kommer in i transport ja då står han som ett ljus, han står så snällt så. Vi åkte en liten sväng också när han ändå va i transporten. Men vi räkna ut att min bil inte får dra så tungt så jag och Maria ska byt låna bil på Söndag, så himla härligt att man kan hjälpa varandra. :) Snäll snällt. Och så får jag sällskap med mig också på Söndag, Veronica va snäll att erbjöd sig att följa med. :)

Nej nu lä jag fortsätta med det som behövs göras, har ett antal kilo tvätt att tvätta suck... Diska och städa undan lite här. Sen tar jag stallet, ska mysa ut på en tur idag jag och Nicke. :)


Lite info

Gör väl en sån här lista jag också då.. :P Tycker dom förövrigt är lite dryga hehe men men.. :P

Vad heter hästen? Nike air
Tycker du att den ska heta något annat? Nej
Vad kallar du hästen? Nicke, Nickebus
Vad kallar andra hästen? Nicke
Hur gammal är den? 13 år
Vilket år/månad/dag föddes den?
1998-05-26
Vilken färg har den? Ljus brun
Har den några tecken?  Huvud stjärna, vit krona hö fram, oregelbunden kota hö bak, vit halvstrumpa vä fram, oregelbunden vit kota  vä bak
Hur hög i mankhöjden? Ca 163
Är det ett sto/valack/hingst? Valack
Vad är det för ras? Varmblod

Har du tävlat den i hoppning? Nej, men ska.
Vilka klasser/hur högt? -
Är den tävlad i dressyr? -
Är den tävlad fälttävlan? Nej
Är den tävlad i trav? Nej endast travtränad
Är den tävlad i galopp? Nej
Är den tävlad i något annat? Nej

Har hästen championatspoäng? Nej
Hur högt har du hoppat med den? 80 cm
Är hästen bra på dressyr? Ja
Hur är den i skritten? Fin
Hur är den i traven? Snygg, mjuk och framåt
Hur är den i galoppen? Fin och framåt
Kan den skänkelvikningar? Ja
Kan den öppna/sluta? Ja
Kan den galoppombyten? Njaa

Är hästen pigg? Ja
Är hästen trög? Nej
Är hästen stark? Nej
Är hästen het? Njee
Bockar den? Nej bara ibland när han är riktigt busig
Har du bockat med den? Ja
Stegrar den? NEJ!
Har du stegrat med den? NEJ!
Sparkar den bakut? Nej
Har du sparkat bakut med den? Nej
Skenar den ofta med dig/andra? Nej aldrig
Har du skenat på den? Nej
Är den tittig? Ibland
Har du badat tillsammans med den? Ja
Har ni hoppat tillsammans? Ja
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Ja

Hoppar hästen bra?
Kan bli bättre
Gillar den att hoppa? Ja
Har den bra hoppteknik? Kan bli bättre
Hur högt brukar du hoppa med den? 0-60 cm
Hur ofta hoppar du den? Ungefär 1 gång i veckan
Hur är den när den rids ut? Glad, framåt
Tycker den att det är kul? Ja
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Piggare och galdare. Det tycker nog alla hästar! :o
Står hästen i box? Ja
Går hästen på lösdrift? Nej
Hur mycket och vad äter hästen? Hö, kornkross, mineraler och betfor
Går den i hagen varje dag? Ja
I en stor eller liten hage? Duger
Hur länge går den ute per dag? Aldrig mindre än 12 timmar
Gillar den att vara ute i hagen? Ja
Har den vindskydd i hagen? En laduvägg

Hur ofta rids hästen?
5-6 grr i veckan
Är det en svår eller lätt riden häst? Lättriden, men ändå mycket häst att rida
Vem äger hästen? Jag
Är hästen snäll i stallet? Ja
Kan hästen stå lös i stallet? Ja
Måste hästen vara uppbunden? Nej inte när jag är själv. Men då vi är så många så är det säkrast
Är hästen lättlastad? Nja han har ju sina dagar som oss människor
Är den snäll att klippa? Ja
Vad har den för sadel/sadlar? En county despri som man kan ändra till, dressyr,hopp och allround
Vad har den för benskyd/benlindor just nu? Svarta i läder och vanliga i "plast"
Vad har den för bett just nu? Tre delat
Vad har den för täcken just nu? Fodrat regntäcke sist jag kolla
Tror du att hästen gillar dig? Ja
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? Ja
Gillar du hästen? Ja
Nämn en sak som är - med hästen: Mycket dåligt självförtroende, men det jobbar vi på
Nämn en sak som är + med hästen: Arbetsvilliga, älskar att lära sig nytt.
Har ni många minnen tillsammans? Ja
Nämn det bästa: Den dagen han blev min 
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen: Ja

Lite nyheter

Hallojsan! :)

Nu händer det grejer känns det som!
Går iaf super bra på hemtjänsten, har haft min 2 inskolningsdag idag av 3 så det känns super. :) Jätte trevlig personal och trevliga tanter och gubbar.. :) Har ju jobbat i hemtjänsten mycket förut både i Älvdalen och i Säter så det trivs jag med. Och har redan blivit frågad om jag vill hoppa in extra, självklart liksom! :D  
Och den roligaste nyheten är väl att jag äntligen hittat en grupp för ridtravare! Så nu finns det ingen återväno nu har jag änmält mig och Nicke till träning. Så på Söndag blir det träning! Ska bli skit kul att få komma igång igen och äntligen hittat en sån grupp. :) Så nu ska jag bara få någon som kan följa med mig, behöver lite hjälp. Men det ska vi nog lösa. Malin kan nog inte för hon ska iväg på tävling. Transport är iaf löst och bilen är lagad och klar så vi ska då iaf komma dit. :) I värsta fall får jag väl åka ensam då, vill verkligen dit! :(
Så idag eller i morgon ska jag lastträna lite och se om Nicke kommer ihåg hur det gick till.. :P Hehe.
 

Just a horse


Mys dag


Veronicas fina Angola

God morgon. :)

Kan inte sova längre. Kom hem vid typ 03.00 i natt och var super trött, och gick upp nu halv 10. :P Orka inte sova längre.. Men det gick kanoners att jobba, trivs så bra där det är så kul. :)
Nu ska jag äta frukost sen gå ut i stallet och göra klart allt. Ska tömköra Nicke idag tänkte jag, fick ju låna tömkörnings sakerna av Veronica igår efter att hon va hos mig och Nicke igår och hälsade på med hennes häst. :) Igår red jag Nicke på hackamore och barbacka, gick jättebra. Har inte använt hacket så mycket, men han verkar trivas med det.. Sen tökkörde jag honom lite efteråt. :)
Ikväll blir det bara massa mys med Fredrik vi ska göra hemmagjorda hamburgare och äta massa gott. Har inte sett varandra på hela helgen typ! :o Så ska göra klart allt i stallet nu sen bara ta det lugnt och vila. Börjar bli mer och mer förkyld och ont i halsen också.. :/
I morgon jobbar jag på hemtjänsten 15.00-21.00. Ska bli kul att jobba lite med gubbarna och tanterna, va ett tag sen nu..

Beställa eller inte

Hittade en bra sida med massa häst/ryttarsaker. Funderar på att beställa hem lite täcken, iaf ett regntäcke med avtagbar hals. Var ju på REA så bäst att passa på. Vill  ha ett bra regntäcke som sitter bra och inte ger skav. Blir nog ett det här regntäcket där ifrån, sen ett SVEA stalltäcke från Ryttargården. Blir dyrt de här hehe. :P

Ska gå ut i stallet nu och pyssla med Nicke. Har mockat och fixat klart allt i morse innan jag hjälpe Malin och lasta Sune. :)
AMIGO 600D PLUS
AMIGO 600D PLUS


Fredag



Tjoohhoo.

Nu har vi äntligen fått nya och fina tapeter i köket! Vart ju as snyggt ju! :o :)
Nu skulle vi bara  ha varit en vända till IKEA och köpt lite hyllor och smått och gott! ;) Får se då om man kanske kan få hänga på Maria till IKEA för dom flyttar ju in här snart en trappa upp.. :P
Kom precis hem har varit och jobbat 8.00-13.00 sen åkte jag direkt till Marias stall och gjorde klart allt åt hennes 2 hästar. Så nu ska jag ta en kopp kaffe och en chokladboll sen går jag ut i stalllet och pysslar där. :) Blir hemma själv hela kvällen och natten då Fredrik är med några kompisar och har spel natt hehe..
I morgon börjar jag jobba 21.00-?? typ morgonen. :P Så får se då om jag orkar följa med Maria och hennes farbror till Avetsa på hopptävling. Tänkte ju följa med och fota lite. Men får se hur trött jag är. :P
Sen Måndag, Tisdag och Onsdag börjar jag min inskolning på hemtjänsten! :D Ska blir kul, hoppas det blir mycket extra jobb där och kankse även en fast anställning... ;)


Glader

Känner mig glad och positiv!! :)
Fick ett härligt löne besked Som jag inte trodde jag skulle få.. ;o ;) Tummen upp!
Sen fick jag förfrågan om en annan sak också, vill jag vill jag vill. Om det kan bli en plats över.

Vart även bjuden på lunch idag av min underbara pojkvän! <3

Nu ska jag mocka vidare.. Regnar ännu mer nu så ridturen blir inställd. Tänk om det hade funnits ett ridhus här på gården också. ;)


Vit misse

Kanske inte behöver flytta hemåt ändå.. :P Hehe nej då ska bo kvar här, men ibland känns det hopplöst när det inte finns något jobb. Men nu känns det som att jag har turen på min sida.. :) Ska inte tro för mycket nu bara..
Tänkte gå ut i stallet nu snart och göra klart allt sen ut och rida. Meen nu blåser det och regnar så stannar inne en stund till. Tänkte ut på en tur och rida lite tempoväxlingar & halvhalter. Men får se hur det blir med det.. :) Annars blir det mys och putsning med Nicke i stallet, och putsa lite utrustning..
I morgon ska jag jobba 10-17 tror det var till 17 eller 16. :) Det visar sig.
Har lite dåligt med bilder på datorn just nu.. Hatar att blogga utan bilder. :o




Tisdag

God morgon. :)

Har precis gjort mig klar för att åka på möte. Hinner inte skriva om något speciellt.
Ska iaf fota hopptävlingar nästa helg. I Avesta. :) Kul! Så nu måste jag ladda batterierna.
Blir nog en resa till Ullared i November om vi hittar på ett datum som passar för oss alla. :) Ska bli skit kul! Ska skriva upp en lång list på vad jag ska köpa. :P

Mpndag

Är helt slut. Känns som jag har mockat skit hela dagen. :o Först mockat hos Maria sen har jag mockat hagen som hästarna står i, tror jag fick 7 över fulla stora kärror med skit höll på i 3 timmar. Nu har Nicke blivit avmaskad också skönt. Gick hur fint som helst att avmaska honom, inte en enda droppe kom ur munnen! ;D Duktig kille!
Sen vart det en promenad med Nicke med massa reflexer.. :) Blir mörkt så fort nu.
I morgon ska jag på viktigt möte! Hoppas på det bästa nu! Hoppas jag kan få ha turen på min sida någon gång.
Så tomt utan Mysan! :(
Hitta 2 bilder på Nicke från en annan dag vi var ute på promenad. :)
Godnatt


Lite uppdatering

Hellu.. :)

Vart lite lite skirv sugen.. Idag ska vi få nya tapeter i köket, hoppas vi... Dom har iaf sagt att det ska fixas idag men ja..
Har tagit ut hästarna. Så nu ska jag få i mig lite frukost sen åka till Marias stall och fixa allt åt henne.. :) Senare kommer pappa och ska hämta Mysan. Mysan åker hem till Älvdalen idag till mormor.. :( :) Sen ska jag ta tag i att mocka ur hagen, nu fick vi ha kvar våran gamla hage. :D Så bara att börja mocka en till hage.
Veronica visa mig igår en hel del häst saker hon köpt på Ullared. Fatta hur det börja klia i fingrana!! :O Hur mycket snyggt som helst! :) Så nu har jag kollat upp bussresa till Ullared.. :D Wiihoo! Tänkte först om vi ska åka bil ner men ska kolla upp lite vad det kostar med buss eller bil.. Vi ska fösöka komma iväg innan det blir snö och vinter iaf. Kul att åka med hästbrudarna! :D Så det ser jag verkligen fram emot!


Ingen rubrik

Oj oj här blir det bara mindre och mindre skirvande... Har inget speciellet att skriva om heller, inget speciellt som har hänt.. Orka skriva om något som är ointressant. Gör precis det vanliga om dagarna som jag annars skriver om så inte så mycket nytt. I morgon ska jag iaf få jobba lite börjar kl 10.00 till 20.00-21-00. :) Så tänkte fixa stallet i morgon kväll när jag kommer hem.
Känner mig inge vidare pigg, mår lite illa och är yr. Tror det är dags att sova snart. Plus att jag har as ont i ryggen sen jag bar lite fel idag i stallet.. :/ Men men..
Kommer nog vara lite tomt här nu fram över. Känner inget "blogg" sug. :(

Godnatt.

Onsdag




Oj idag var jag verkligen morgon pigg. Gick upp före 7!! :o Vet inte alls varför. Ville bara inte sova.
Skulle ju iväg och lämna CV igår men det får bli idag ist för våran skrivare ville inte funka, morrr..
Nicke fick följa med på en promenad igår med mig och Mysan. Så idag tänkte jag ta rundan över åkrarna. :) Har inte bestämt än om jag ska rida nu på förmiddagen eller eftermiddagen.. Sen senare i eftermiddag så ska vi iväg och hämta massor med spån.
Ska äta frukost nu sen får jag se hur dagen kommer.. :)

Ibland får jag bara tanken att lägga av med alltihopa.
Hästfolket idag är ju helt mysko än var det var för ett par år sen... Man blir ju rädd!
Hur kan vissa tro att dom är nå liksom?!

Kolla upp Nickes tänder


Min bästa vän

Ska gå ut i stallet nu och mocka våran ny hage som Nicke & Sune ska få. Skönt att få det klart med allt. Mocka hage, avmaska och få in en rundbal med torrhö ska göras denna vecka. :) Ska även boka en tid åt Nicke i veckan så han kan få sina tänder kollade. Ska blir spännande.
Sen ska jag putsa lite på Nicke såg att han rullat sig och blivit riktigt skitig idag... Sen iväg och kolla på träningar. :)

Tisdag



Får höra så mycket vackert om Nicke nästan varje dag. Både här på bloggen och i min vardag.
Det värmer så otroligt mycket. <3 
Försvinner du så försvinner jag.



Tror jag behöver ha en liten blogg paus, eller ta bort bloggen helt och hållet.. :o

Inte ens ett tack, vad är det för fel på vissa människor idag?! :o
Funderar på att ta mitt pick och pack långt åt............

Aja..
Idag ska jag följa med en kompis till ATG med sin häst. Alltid skönt med lite sällskap. :)
Sen efter det har jag bestämt mig för att ut och söka lite jobb, ska lämna CV på lite ställen där jag hoppas jag kan få in en fot. Annars blir det tyvärr så att jag måste börja söka på annan ort! :o Sarah som flytta hemåt eller ja till Mora har ju jobb nu så Borlänge va inte så lätt att få jobb i.. Jag måste verkligen tänka lite nu på min framtid..

Ikväll ska jag och V till Lisselhaga (tror det stavas så) ridhus och kolla lite på träningar. Funderar ev på att vara med någon gång.. :)
Sen senare blir det fotbolls kväll hehe, V och hennes pojkvänn fråga om dom fick kolla hos oss för deras 4 funkar inte som den ska.. :P Så kul för Fredrik som också gillar fotboll. :)

Nej nu ska jag göra mig i ordning så jag är redo.


Kopplar av

Nu ska jag vara oanträffbar ett par timmar... Ska stänga av mobilen ett tag är så trött på mobiler, plingar och ringer i dom hela tiden och blir bara stressad av att ha den i närheten...  Ska bli så SKÖNT!  Nu ska jag gå ut i stallet och ta det lugnt och njuta! :)

Lite smakprov




Bjuder på lite smakprov på två bilder från igår. :)

Tillsalu

Har ett par helt nya oanvändna skydd. Kotskydd Event med fårskinn & neopreneinlägg, svart storlek Full. 
Pris bud!

image description
image description

Storstädning

Halloj.

Håller på att storstäda hela lägenheten och tvättar. Började vid typ 9 tiden i morse så nu är det bara tvätten jag väntar på att få klar, sen ska bilen städas och tvättas.. Sen får jag gå ut i stallet! :D
Igår red jag och Malin på en jätte stor fin stubbåker. Och Veronica fick låna min kamera och fota oss när vi red. :D Gick mycket mycket bra, tills vi skulle galoppera brevid varandra. Då gick det undan, men vi fick stopp på dom till slut hehe.. Men men klart att hästarna blir överlyckliga och glada! :D Så nästa gång ska vi få det lugnt och fint. :)
Försökte lägga upp ett inlägg igår om ett par kotskydd jag ska sälja men det ville inte funka.. Så ska se om jag kan få till det nu.
Ska fösöka få någon ordning på dom 321 bilderna som blev igår :o Och hoppas på att det kommer upp några av dom idag.. :)

Lördag

Igår var dagen lång. Börja med att jobba några timmar, hur underbart som helst att få jobba lite. :) Efter jobbet var det tänkt att jag skulle till Maria och fixa åt henns hästar, men hon var ledig igår så jag behövde inte komma.. Så åkte jag hem. I stallet hade vi fika mys, Maria som bjöd på fika. :) Jag, Malin, Maria, Lena och Elin red i paddocken. Så trevligt så. Det ska vi göra oftare. :)
Sen senare så red vi i paddocken, hann bli så mörkt och jag har inte hunnit hittat fram mina reflexer än så fick bli ridbanan. Framridningen gick sådär, lite spänd och pigg men efter ett tag så vart han mjuk och fin. Så vi gjorde en övning tillsammans alla 3. Bommar på böjt spår på en volt. Så kul när man rider och gör övningar tillsammans och hjälper varandra. Så det kom vi fram till att vi ska göra oftare! :) Kännde mig jätte nöjd efter ridpasset, gick jättebra. Han ville verkligen arbeta och göra sitt bästa. :) Och han orkar mycket mer nu efter han blev rakad, han är mycket piggare och framåt och gladare. :)

Nu ska jag och Malin ut och rida medans det är ljust hehe. :)

Måste ut och fota lite idag, har jätte dåligt med bilder. Och nu är det så fint väder! :)

Ute låst igen

Oj här vart det tomt. Men ganska skönt att inte blogg ibland också.
Igår red jag i paddocken, jag och Malin skulle rida ut tillsammans efter vi varit på Aubiose men det vart så mörkt så vi tog ridbanan istället.. :) Va jätte nöjd över ridpasset igår, fan va han börjar bli fin! :D Och folk som står och tittar på när jag rider, får massor med beröm om hur fin han är och vilket bra jobb jag gjort osv!! :D Blir så glad!
Använde bara stigbyglana när jag red fram sen vart det sittsträning utan stigbyglar hela passet och det gick skit bra.
Och idag har jag inte gjort något speciellt alls. Nicke har fått vila, passar bra när det är skit väder..
Köpte inget på Aubiose igår heller, gick tipspromenad och testade vilken storlek jag ska ha på Charles Owen hjälmen så nu vet jag det nu är det bara att beställa! :)
Haha sitter i trapphuset och väntar på Fredrik han är och jobbar och jag tog in hästarna sen råka jag glöma nyckeln så nu är jag utelåst också! :P Suck va jag är klantig, inte första gången detta händer heller hihi ooopps..

I morgon ska jag jobba mellan 10-15 sen ska jag försöka hinna rida Tizzo också efter jobbet och sen vidare hem och fixa åt Nicke som också ska ridas. :)


Naaw plutten då



Får nästan en tår i ögat. :'(

Tizzo

Lite bilder på Tizzo. :)


Underbar dag




Min förmiddag har varit helt underbar! :)
Efter jag varit i Marias stall och fixat klart allting så bjöd älsk mig på lunch. :) Mumms va det smaka gott!
Red Tizzo (Tyskt halvblod) i ridhuset igår och idag för att lära känna varandra lite, hon sköter ju sig utmärkt. Så nästa ridtur ska vi ta utomhus, ska bli riktigt kul. Så då ska Maria följa med på en av hennes andra hästar, OL. Längtar redan. Kanske hon får flytta hem till mig och Nicke.. ;) Hehe. Hon är riktigt riktigt stor, måste verkligen ha en pall för att jag ska ta mig upp på henne, och hon är jätte trevlig att rida, super mysig och mjuka steg, som att sitta på moln. :) Glömde kameran hemma.. Men tog någon bild på mobilen, hatar mobil bilder men men får duga... :P Dom kommer i ett annat inlägg dirket från mobilen..
Nu ska jag smälta maten innan jag går ut i mitt stallet och fixar åt Nicke, blir nog lite sitsträning idag också. Måste ju plåga mig lite också hehe. Men inte i paddocken idag utan i skogen, så det blir kul. :) Men först funderar jag på om jag och Malin ska åka till Aubiose först medans hästarna äter middag och sen rida. Försöker få tag på Malin så får se hur det blir.. :)

Ååh i morgon får jag tillbaka mina älskade ridstövlar som varit på lagning denna vecka, fick nya dragkedjor! :D

Min dag

Går inte att ladda upp någon bild suck..

Oj oj nu är jag trött. Nu ska jag krypa ner under täcket och ladda för en ny dag. :)
Är mycket nöjd med denna dag. Uppstigning halv 7 i morgon, ta ut hästarna, åka till Marias stallet och fixa åt 2 av hennes hästar och rida. :D Älskar att få vara i stall. I stall kan jag verkligen koppla av! Så ungefär så ser min förmiddag ut i morgon. :)
I morgon är det kundkväll på Aubiose också som jag och Malin tänkte åka och kika på. :) Då kommer det att följa med hem lite smått och gott hoppas jag.. ;)
Idag red jag en av Marias hästar, ett tyskthalvblod hon lånar. Gud vilken härlig häst. Trodde hon skulle bete sig som hon gjort mot Maria och en annan som ridit henne.. :o Men nej då inte, hon verkade trivas mycket bra med mig sa Maria, hon var ju super snäll. :) Så henne blir det attt rida nu fram tills hon åker hem och det är om typ 2 veckor.. :(  Men Maria var så glad att jag ville komma och rida henne då jag hade tid, och det gör jag mer än gärna. :) Bara jag inte blir för förtjust i henne.. :P Nejdå, som jag sagt tidigare sviker aldrig Nicke! :)
Ska ta med kameran i morgon och ta lite bilder.
Sen har jag självklart ridit min stjärna också. Han får mig alltid på bra humör, ler varje gång jag rider honom. :) Plågade mig själv idag och inte Nicke hehe, siststräning vart det för mig utan stigbyglar.. :P Hehe men det gick faktiskt bättre än förväntat..

Stallmötet gick bra också. Får se nudå hur allt blir.. :)

Godnatt.

Jobba jobba jobba

Fixat klart i stallet åt Nicke, bara packa Hö, fylla vatten och rida kvar.. :)
Nu vidare till nästa stall och jobba lite. :)


Mycket på schemat i morgon

I morgon har jag fullt upp från jag vaknar tills jag går och lägger mig, älskar att ha något att göra om dagarna! :D Kl ringer strax före halv 7 då börjar min dag med snabb frukost, ta ut hästarna före kl 7, morgon promenad med Mysan, mocka och göra klart allt i stallet, åka till nästa stall och jobba lite fixa åt Marias hästar, motionera 2 av hennes hästar, hem och ge Nicke och Sune lunch, motionera Nicke, Stallmöte kl 17-18, gå med Mysan (men hon rastar sig själv då hon är lös jämt i stallet för det mesta, duktig hund :) ) sen tror jag att jag gjort allt, säkert glömt något men men.. :)
Och ungefär såhär blir min dag på Onsdag också fast då inget Stallmöte. :)

Nu ska jag sova! :) Godnatt

En mobil bild får det bli.. :/
Men Mysan hjälpte mig och Fredrik med höt vi hämta för 1 vecka sen.. ;) Hehe


Travaren som ridhäst?

Helt klart läsvärt. Mycket text men hoppas du blir lite klokare! :)

Är det någon idé att satsa på en travare som ridhäst?
Många menar att det är fullständigt hopplöst att få en travare att galoppera rent, att hoppa eller gå bra i dressyrarbetet. Hur mycket sanning finns det i dessa påståenden?
Gunilla Mossbrant har ridit varmblodstravare i många år och hon har tävlat framgångsrikt med flera av sina hästar. Här berättar hon om både för- och nackdelar med att ha varmblodstravare som ridhäst.

Gunilla Mossbrant berättar om framgångarna och svårigheterna med att rida varmblodstravare.

Under det senaste åren har många friska travare gått till slakt helt i onödan. Hästarna har inte visat "det där extra" på travbanan och särskilt nu i dåliga tider har en uppfödare inte råd att behålla en häst som inte är en vinnare. En del uppfödare försöker sälja hästen som ridhäst istället, men det händer allt för ofta att inte finns någon intresserad köpare. Då går hästen till slakt, trots att den var helt frisk och antagligen skulle ha tjäna som duglig ridhäst i många år.
Problemet är att ridfolk över lag inte är intresserade av varmblodstravare. Fördomarna är många och man undrar tillslut hur mycket sanning det ligger i alla negativa omdömen. Är en travare helt oduglig som ridhäst?
Nej, självklart inte. Vi vet redan att en av världens bästa hopphästar, lilla Jappeloup, är till hälften travare och det finns även andra exempel att dra fram.

Upp till medelsvår nivå

Hon vill göra klart från första början att en ryttare med höga tävlingsambitioner inte bör titta efter en travare i första hand, även om hon själv har tävlat sina hästar upp till medelsvår nivå. 
- Det är vikigt att göra skillnad på travare och travare. Det finns olika raser och de har skillander som man bör tänka på, säger hon.
- Min häst som jag har nu, Green River (e. Utah IX), är en halvfransk travare. Modern är är amerikansk travare och fadern fransk.
- Den är mer avlad på ridbarhet än den amrikanska travaren och har ett mycket bra psyke. I Frankrike korsar man medvetet hopphästar med travhästar för att få fram travhästens psyke på hopphästarna. Den är stabil och balanserad samtidigt som den har temprament. Men självklart varierar det alltid från indivit till individ, säger Gunilla Mossberg.
Som regel är dressyrbiten arbetsam med en taravre. Även om den har korrekta gångarter, så saknas ofta svävmomentet och det där lilla extra. Det beror alltså helt och hållet på vilka krav man har på sin häst. 
- En travare kan vara den perfekta allroundhästen. Själv har jag tvälat upp till medelsvår hoppning med travare. vi har tävlat dressyr, jakt, dressyrkörning och debuterat i fälttävlan.

Huvudet kompenserar orena gångarter

Om inte gångarterna är perfekta så kompenserar ofta en travare det med huvudet. De är smarta och psykiskt stabila, menar Gunilla.
Enligt henne kan en inriden taravre vara den perfekta nybörjarhästen. En travare som har varit i proffsstall för träning, är oftast ordentligt fostrad då den har blivit hanterad tidigt. Det är inget krångel att lasta den och den går att hantera i alla situationer. Problemet är att det finns för få ridna travhästar. Nybörjare köper ofta unghästar som de inte klarar av att utbilda.
- Om du såg Jappeloup, så såg du att han inte galopperade helt rent, men han hoppade som få andra hästar!
Ett bra exempel i Sverige är den framgångsrika hopp hästen Coursier Rouge, som också har travhärstamning.
- Jag har fått många kommentarer när jag har varit ute och tävlat "Ska du inte köpa en riktig häst snart?" och så vidare. Men många ser inte heller att han är en travare, utan tror att han är ett stort fullblod. Eftersom han tränas som vilken häst som helst, så har han ju inte musklerna som travhästar har. 
Med Green River har Gunilla fått ett 100-tal placeringar genom åren. Han är nu 17 år och Gunilla har tävlat honom sedan han  var 6 år. Hon såg honom på Axelvalla travbana när han bara var ett par år.
- Den hästen ska jag ha! Sade jag när jag fick syn på honom.
Det var kärlek vid första ögonkastet.
Och antagligen är det så det ska gå till när man hittar "sin" häst. Med hårt arbete kan man komma långt, med nästan vilken häst som helst.
- Det skulle kunna bli många lyckliga häst - ryttarförhållanden om travhästarna slapp gå till slakt och köptes som ridhästar istället, tror Gunilla.

Har skrivit av allt detta ifrån två papper jag har. Mycket läsvärt! 

Jag är en stolt ägare till en varmblodstravare. :) Han är mitt allt.
Jag vet att jag kunnat köpa en helt annan häst om jag velat. Men jag ville ha utmaning och inte vara som alla andra. Inge kul att sitta och rida på en häst som gör allting och själv bara sitta där och inte göra nå! Nej då vill jag utvecklas tillsammans med hästen och ha mål och såklart utmaning.
Jag har ridit in min häst själv och det är det bästa jag gjort. :)




 

Närbild




Spökjakt ikväll




Nicke var jätte duktig när vi klippte honom!! :D Ååh så duktig han var. Jag tror han tyckte det var skönt att bli av med lite päls, han njöt verkligen. :) Så en egen klippmaskin ska jag köpa mig! :)
Har varit i stallet sen i morse när jag tog ut Nicke, bara varit in och ätit lite då och då.. Så nu har jag precis kommit in, va ut och mötte upp Malin och Sune som varit och tävlat hela helgen! :D Hade gått så bra så för dom. :)
Nu väntar vi bara på att klockan ska bli halv 8 så vi kan åka på spökjakt.. ;) Hehe läskigt.
Sarah har även varit hit på en snabb på hälsning. :) <3 Åh saknar både henne och Hefner varje dag! :(

Nicke blir klippt

Nu ryker Nickes päls! :)
Han är super snäll min lilla pojke. Som aldrig har blivit rakad förut!! :o Det här va väl inget sa han.. ;)
Och fin blir han! :)
Elin är så duktig som hjälper mig! :)


Tom på ord.....

Jag går min egna väg... 
Vem vill vara som alla andra och göra som alla andra? Inte jag i alla fall! Jag har egna ben att stå på. 
 

Shoppa ridhjälm

Nu har jag bestämt mig. Till veckan klickar jag hem en ny ridhjälm och det blir en charles owen wellington classic. :D
Har gjort klart allt i stallet, ska rida senare i eftermiddag.. Ska på möte/föreläsning mellan 13-17 idag.. :) Ska bli rikitgt kul. Skönt att ha ett extra jobb vid sidan om.. :)
Till veckan blir det fullt upp, då får jag jobba jobba både i stall och hos Malin. :) (Y)
Har insett nu att jag måste börja skriva en lista på allt som ska köpas till mig och Nicke.. :o Blir bara mer och mer så till slut glömmer jag bort hälften. Så ska skriva en lista och prioritera det som är viktigast just nu att köpa. :) Så blir det nog jättebra! :)
Nu ska jag göra mig iordning, ge Nicke lunch sen åker vi iväg.. :)

RSS 2.0