Smygtitt

En liten smygtitt.. :)

Haha smarta vi är

God morgon! (:
Hann inte lägga upp några bilder igår kväll.. Men det kommer nu under dagen.. :)
Är helt slut i kroppen efter gymmet igår. Och idag blir det ett träningspass men vet fortfarande inte vilket pass vi ska ta. :P Det visar sig..
Haha Sarah och jag kom med en bra idé igår...... Snön tar sån tid att smälta bort så vi tänkte hjälpa den lite...

Snart kommer en bildbomb

Snart kommer det en bildbomb!! :)
Har haft en as rolig dag idag med min Sarah.. Vi har hållt till i stallet nästan hela dagen.. Bilder kommer så fort som möjligt! :D

Onsdag

Oj vilken underbar dag! :)
Kom precis hem från gymmet, jag och Sarah.. :) Så nu ska vi bara slänga i oss lite mat sen tar vi hundarna med ut på en lång promenad i det härliga vädret! Idag är solen varm! Det gillar vi! :) Sen blir det stallet resten av dagen hehe fixa och rida..

Tisdag

Hallojsan (:
Tråkigt att det ska snöa!! Trodde att sommaren var på väg men vinterna värkar hålla kvar en stund till.. Suck.. :/
Var på fotokurs igår, lika lärorikt som alltid.. :) Tänkte ta en fotodag idag men den planen försvann direkt jag titta ut genom fönstret.. Men men.. 
Funderar på om jag ska baka kladdkakemuffins.. :P Fika såna igår på fotokursen as goda!

Måndag

God morgon! (:
Har inte skrivit på länge känns det som.. Men men ibland gör jag annat också!
Helgen har varit toppen as kul måste jag få säga!! Helt jävla kung! ;) Avslöjar inte för mycket.
Att folk måste vara så jävla svartsjuka och prata en massa skit! Att dom bara orkar lägga ner sin energi på det! Men men säger bara det, så skönt att man flyttat från Älvdalen och slippa det! Ni kan ta er i röven! :) Orkar inte bry mig.
Ska käka lite frukost nu sen ska jag göra klart stallet innan Fredrik kommer hem för då ska vi på gymmet :P Och ikväll börjar sista delen av fotokursen, ska blir kul :)

Se men inte köpa

Hallå.. :D
Har precis kommit hem.. Har lekt med Sarah & Klara hela dagen idag.. :) Först gjorde jag och Sarah klart stallet i morse och red en tur och hitta då på Nickes benskydd som vi tappa här för en dag sen.. :P Sen har vi varit på kupolen hela dagen lång.. :) Mysig dag, men än är den inte slut. (;
Nu ska jag strax gå ut i stallet och ta in hästarna.. Sen är jag och Fredrik bjud på middag hos flickorna.. ;) Mumms va gott det ska bli! :)

Nu snart ett gympass

Nu snart blir det ett gympass med älsklingen.. :) Sen hem och rida ett pass med bästa hästen. Sen kommer Malin vid 2 tiden till stallet så ska följa med henne till ATG, kommer gå så bra så.. :) Och så är jag lite hundvakt till Elvira och Eddie söt hundar det där.. ;P

Torsdag

God morgon! (:
Hästarna ute och stallet klart, bara ridningen kvar.. :) Nu ska jag läsa igenom massa papper som jag fått på jobbet.. Längtar längtar.. :) Och vika lite rolig tvätt hehe. Sen när Fredrik kommer hem så drar vi till gymmet och pumpar lite hihi.. ;) Igår var ju jag och Sarah på aerobic, skit kul var det! Känndes skit skönt efter 1 timmes träning! Så i morgon ska vi också dit på ett träningspass har inte bestämt än riktigt vilket. Blir nog lika kul det också. Och före träningen i morgon blir det lite shopping med brudarna skoj skoj. Ska iaf köpa träningskläder.  :)
Jätte fint väder ute idag, meen det blåser för fullt! :o :P Men men det blåser varmt iaf tack o lov! :) Idag ska jag fota Abbe och Malin lite om det inte blir för sent och solen försvunnit.. :)
Igår kväll vart det fetingmiddag här hemma hos oss, jag och Fredrik bjöd Sarah & Klara på middag.. Mumms vad det var gott!! Så på Fredag eller ja i morgon ju, så blir jag och Fredrik bjudna på middag hos dom. Så mysigt! :) <3

Min fina pålle

Jätte härligt väder ute! Ska tvätta klart allt nu sen ska jag gå ut i stallet och fixa klart allt, rida ska jag också göra. :) Fredrik ska följa med ut och fota lite.. :) Sen kl 17.00 ska jag och Sarah på träning idag blir det aerobic, det ska bli kul. :)

Sarah och Hefner

Tog massa bilder igår när Sarah red.. :)

Elvira

Lite bilder på Elvira (Sarahs hund).. :)

Onsdag

God morgon! (:
Varför vaknar jag så tidigit för?? :o Gick upp kl 6!! :o Tänkte passa på att tvätta lite nu på morgonen iaf om tiden är ledig men det tror jag.. :) Så jag har något att sysselsätta mig med så länge.. 
Första dagen på jobbet igår gick kanon! Kommer trivas jättebra! :) Längtar redan tills nästa arbetsdag! Hehe.
Ska käka lite frukost nu och sen leka lite med vågtången.. :) Ska även ladda in bilderna från kameran till datorn också det hann jag inte göra igår..

Första jobb dagen

Kom hem från gymmet för en stund sen. :) Ååh så härligt det var att få träna och med sällskap! Kände mig så nöjd när jag gick ifrån gymmet, kanon. Nu steker Fredrik pannkakor som jag ska äta innan jag drar i väg till jobbet. (: Håller på att fixa i ordning lite papper och sånt som jag ska ha med mig.. Spännande spännande!! :) 
Har även tagit massa bilder idag på Sarah och Hefner när dom red, så fina så! Så det kommer upp bilder här under kvällen.. Saknar min dator med alla bilder.. Men får ta upp lite plats på Fredriks dator så länge hehe.. :P 
Nu är det bäst att jag sätter lite fart..
Hejsvejs

Tisdag

God morgon!
Idag kommer det bli en rolig dag! :) Kom in från stallet nyss så allt är klart åt Nicke..
Igår var jag och Sarah och köpte gymkort! Nice nice!! Så nu efter kl 10 så tänkte vi dra i väg och gymma.. ;) Sen ska jag börja tagga för min första arbetsdag som är IDAG! :D Wiihoo. Så jävla skönt att äntligen fått ett jobb, har varit så trött på att vara vikarie.. Man vet ALDRIG när dom ringer och frågar om man vill jobba man måste vakta mobilen dygnet runt och så vet man ALDRIG hur mycket lön man får i månaden.. Det är jobbigt! Men nu slipper jag den känslan! ;) Så gött!
Nu ska jag läsa igenom lite papper och käka frukost.. :)
Hörs sen. :)

Måndag

God morgon! :)
Nyss ätit frukost och gjort klart stallet.. Ska ut och rida senare tänkte jag.. :) 
Åt jätte god middag hemma hos pappa igår mumms vad gott det var! :P Och så fick jag jätte fina blommor av dom för att jag fått jobb, tack :D 
Känns som att jag åkt bil hela helgen, usch nu är jag trött på. att köra bil.. Tur att vägen snart är framme och torr så man kan börja cykla till jobbet, affären och dit man nu ska.. :P
Nu har jag lite bråttom har lite att fixa idag..
hejsvejs

Middag hos pappa

kom precis till pappa nu och ska äta middag! Mumms. :) Är jätte hungrig. Har varit ute på en mysig ridtur, så härligt varmt det är ute! :) Ville rida en lång tur men hann inte vart så bråttom så vart en lite kortare mysig tur.. :) Nu är maten klar.
Lämna min dator hemma i Älvdalen igår så känns så tomt utan den, har ju massa viktigt osv i min dator.. Men men mamma fick låna den upp i stugan och testa ett internet hon fått.. :)

Nu börjar det

God morgon! :)
Underbar dag igår! Först Älvdalen, så kul det var att träffa dom där hemma (familjen), sen hämta Heffe.. :) Fick köra fin bil ner till Borlänge igår!! Kääär! ;) Hehe.. Sarah körde Heffe med henns pappas volvo, så då fick jag åka hennes. :D Tror jag ska rymma med den hehe.. :P Sen fick jag ett samtal som jag har väntat på hela veckan! Nu börjar riktiga livet känns det som haha iaf allvaret! Så jävla kul och glad är jag. :D
Jag och Sarah gumman tog ut hästarna i morse, och Heffe verkar trivas kanon här! Allt gick bra igår när vi åkte ner med honom och han var cool lugna i stallet, märks att han trivs! Och så fick han ju träffa kompisen Nicke igen också.. ;) Gick jättebra att släppa ihop Heffe med Nicke & Abbe.. :) Så idag ska jag ut på tur med Sarah och visa henne runt här hehe. Sen blir det middag hos pappa senare i eftermiddag, mumms.

Super duper glad

Är hemma i Älvdalen nu och hälsar på familjen och hämtar Heffe.. :) Ska snart rulla neröver igen! :( :)
Fick ett samtal idag som gjorde min dag!! :D Fyy fan vad glad hag är! allt flyter på så BRA!! :D
Ikväll blir det myys! Hinner inte skirva mer nu..

Hejsvejs!


Fredag

I morgon blir det att åka upp till Älvdalen en sväng. Ska följa med och hämta Heffe och hälsa på familjen! :)
Så härligt att sitta med datorn vid ett databord! Så man får sitta ordentligt.. :P Hehe.
Idag vet jag inte riktigt vad som händer här! Det snöar ju så man kanppt ser något ute.. :o Så idag får Nicke vila. Ska pyssla på med annat i stallet ist då.. :)

En bild på Nicke när vi longera här för ett tag sen, tagen av mobilen.. :P Inte lite suddig eller?

Sent inlägg

Kom in från Sarah och Klara nyss. En riktig myskväll. :) Först kolla vi på halv 8 hos mig och sen det där värsta bilförare lr va det heter, sen gick vi kvällspremenad med våra små söta hundar.. :) Efter det så följde jag och Mysan med in till dom tills nu, kolla på det och snacka en massa! Dom har fått till det väldigt mysigt. :)
Nu ska jag ta något att äta sen krypa ner i sängen, vart så hungrig. Sen ringer klockan i morgon bitti och dags att ta ut hästarna. :D

Godnatt

Då vart det kväller

Då vart det kväller då. Och allt är gjort.. Ska bara gå med Mysan lite senare, ska gå med Sarah och Klara en kvällsrunda.. :) Väntar på att älsklingen ska komma hem också, han var in på IKEA i Sundsvall också så ska bli kul och se vad han kommer hem med.. :) Har varit och köpt spån nu på eftermiddagen. Är helt slut efter denna dag, jätte trött..


Kom in från

Kom in från stallet för en stund sen, har precis duschat och städat.. Vart frågad här i stallet för ett tag sen om jag ville rida en shetlandsponny lite då och då.. :) Så himla kul när folk frågar, så då måste jag ju ha fått till Nicke väldigt bra eftersom dom fråga om jag ville rida ponnyn hehe..  Så hon sa att det skulle ju vara någon som kan, så jag kan väl jag då hehe. Har ju ridit in Nicke helt själv så. (: Så sa hon att jag väger väl inte nå heller så jag kan rida henne..  Erikas son som äger hästen han kör henne bara och tävlar ponny trav..  Men det kändes lite dumt att rida en liten ponny när man ridit Nicke. Bonita heter shettisen iaf, så himla söt och snäll. 
Dom tycker Nicke ser så himla trevlig ut att både rida och pyssla med. Och det är han också! :) 
Nu ska jag dricka lite kaffe, har hunnit med allt hitills som ska göras! Funderar på om jag ska ta koppen med mig ut i vårsolen? :) Myysigt!

Malin vi måste spela super mario nu snart tycker jag!! :D Haha 

Lite bilder tagna från mobilen.. :)

 

Torsdag

Känns som att den här dagen kommer att rinna iväg fort! :P Ska städa lägenheten överallt, fixa klart stallet och rida, följa Sarah och köpa spån efter hon slutat jobbet och sist men inte minst en långpromenad med hundarna! :) Men en rolig dag iaf! Fredrik kommer inte hem förs sent idag, han jobbar än och skulle till Sundsvall också.. Men men.. :)
Igår kväll vart det thai mat för mig, Fredrik och Sarah. :) Vi kom på att vi var hungriga vid typ halv 8 haha och dom stängde kl 8 så 4 min innan dom stängde så beställde vi haha.. :P Men gott var det! 
Nu ska jag väl sätta igång så jag hinner med alla sysslor som ska göras.. :)   

Jag och min älskade häst i förrgår. :)


Hundvakt

Är hundvakt till Elvira medans Sarah är och jobbar.. :) Elvira och Mysan går jättebra ihop, dom sover till och med brevid varandra.. (: Och leker så snällt tillsammans. Nu ska jag gå ut i stallet och göra klart, ska även rida en sväng har inte bestämt vart än.. Red en mysig tur igår i skogen. :)
  
Nicke i sin nya luva.. :) Passa så fint till tränset. Babyblått ska det vara! ;) Hihih..




Nytt till Nicke

Här kommer bild på Nickes nya schabrak och luvan. :)


Tisdag

Halloj! :D

Kom precis in har gått med Mysan. :) Och så har jag varit in till Sarah & Klara nu morgonkvisten. Dom har fått i ordning en hel del.. :) Håller på att tvätta en massa kläder också hehe, så blir väl att hänga i tvättstugan nu på förmiddagen.. :P
Gårdagens ridpass: Underbart! Jävlar vad glad jag är, vilken häst jag har! :o Red lite markarbete och hoppade lite. Är mycket mycket nöjd. (: Vart tyvär inga bilder, tråkigt.. Men men blir fler gånger.. :) 

Efter jag var klar i stallet så kommer Sarah & Klara med sina flyttlass! :D Så jag och Malin hjälpte dom att flytta in alla kartonger och möbler. Oj vilken fin lägenhet dom har fått alltså, skit fiin! Toppen! Sen när allt var inne så åkte vi och käka, fan va hungrig man blir när man håller igång så! Sen när man inte ätit nå på hela dagen typ.. :s :P 
Så det var väl lite vad som hände igår.. 
Idag ska jag på jobb intervju, fatta  va nervös jag är!! Hoppas det kommer gå bra! :) (Y) Men först stallet sen promenad med flickorna och hundarna. :)   


Måndag

Äntligen börjar solen komma fram, och ingen blåst! (Y) Kanon! Älskling kommer snart hem så då ska vi åka till Säter och hämta våra cyklar som fick vara kvar i förrådet ett tag, men nu kan man ju börja cykla lite smått så nu tänkte vi plocka hit dom hehe.. :P Usch drömde inatt att vi skulle flytta igen, in till stan. :o Och jag ville inte, för man vill ju inte flytta ifrån det här stället i första taget! Super fint här ju och det bästa av allt stall på gården inte dumt! :D Sen har det så fint namn, Hovgården. (:


Ny vecka nya möjligheter

God morgon!

Idag känns det som om att det kommer bli en kanon dag! :)
Ska strax gå en morgon promenad jag och Mysan.. Sen fixa i ordning lite här hemma efter helgen som vart.. 
Sen drar jag ut i stallet och är där ett par timmar.. :P Tänkte jag skulle försöka bygga ihop några "sockerbitar" cavaletti.. Alltid bra att ha! Sen rida och fixa åt Nicke, tänkte hoppa lite idag. Kommer gå kanon känns det som.. :)
Sen kommer Sarah & Klara på eftermiddagen någon gång med deras flyttlass, så då ska jag hjälpa dom att flytta in. :)
Nu ska jag sätta igång!



Du & jag


Min prins! <3

Vi är på gång..
Vi ska visa dom..
Vi kommer bli tuffa.. 
Nu rider vi..  








Kom in från stallet

Kom in från stallet för en stund sen.. Red lite på banan, oj vilken duktig häst jag har måste jag få säga! :) Jag är så glad och nöjd! Vart dressyr med lite trav och galopp bommar, gick kanon! :) Märks att han tycker det är kul, tycker jag med hehe. I morgon blir det nog att dra fram något hinder, så vi får skutta lite. :) Går bättre och bättre för varje gång. Får inte glömma bort Malin, hon agera fotograf så vart en massa fina bilder! :D Tack! <3 :) Lägger upp lite bilder senare, ska gå med Mysan nu snart sen plocka in hästarna... Sen ladda i soffan och kolla på Solsidan haha! :P
Haha jag och Malin har spelat en massa super mario på wii´t i helgen, faan va vi äger på det alltså! :P Haha vet inte hur många gånger vi dog.. Spela så vi fick ont i tummarna.. :P
Uppdaterar mer sen.

Söndag

Igår red jag och Malin en mysig tur i skogen, fanns hur mycket vägar som helst att välja på! :) Men hinderna till terräng banan hitta vi inte så dom är nog bara framme på sommaren.. :)
Idag ska jag rida ett dressyrpass med lite markarete i paddocken. Ska höra om Fredrik vill vara lite fotograf då hehe.. :P
I morgon blir det en rolig dag! För i morgon flyttar min goa Sarah och Klara hit!! :D Kuuuul! Så då ska jag hjälpa dom att flytta in alla deras saker och så har jag lovat Sarah att hjälpa henne bygga ihop hennes säng också haha andra gången jag hjälper henne.. 



Min lilla Nicke plutt. :)


Jag och Malin

Vilken toppen dag och kväll!! :)
Jag och Malin har nyss haft en liten mys/tjejkväll, med pizza, wii och god dricka! ;) Johan kom precis och hämta henne, så detta får vi lov att göra om! Men att vi kör igång lite tidigare kanske.. Vi va ju i stallet till typ 7 sen åkte vi till Johan så Malin kunna byta om sen köpa pizza och sen hem hit. :) Men kul var det iaf! Så nästa gång kanske till och med Sarah och Klara är med oss också om dom fått komma in i lägenheten.. :P
Hann bli lite mörkt när jag och Malin skulle ut på terrängbanan, så visa henne bara vägen dit så tog vi en kort skrittur ist.. :) Så i morgon ska vi komma ut när det är ljust på terrängbanan.. :) Ska bli skoj..
Nu ska jag gå ut och se om Mysan vill kissa lite.. :P Hehe..


Nu är jag glad

Nu är jag glad, ska på jobb intervju nästa vecka. Tjoohoo hopppas det går vägen, vill verkligen ha ett jobb nu nu nu!! :) Så nu får ni hålla tummarna för mig att det går bra! Hehe. 
Blir inget markarbete idag i paddocken. Fick höra att det finns en terrängbana här i skogen så jag och Nicke ska testa på den idag tänkte jag hehe kan bli kul. :D I det härliga fina vädret. Hehe. Dom i stallet säger att det finns jätte mycket fina och bra ridvägar här, helt underbart! :) 
Ska ut på en promenad med Mysan nu snart, så tänkte gå upp i skogen och se om jag hittar på den där banan.. :P Ska ta med mig kameran också och se till att få lite bilder.. 

Hörs senare!   

Uppe tidigt jag

Uppe tidigt jag! :) Ska strax gå ut i stallet och släppa ut Nicke & Abbe.. Men först gå med Mysan så hästarna får äta sin frukost i lugn & ro. :) Usch har sovit så jävla dåligt i natt pga av det som hände igår tror jag.. :s När jag blundar och förösker sova så blir det till en dröm, och vem fan vill drömma om sånt!! :o Sen när jag är vaken så tänker jag på det hela tiden. Trodde aldrig att jag skulle behäva få se sånt hända men igår fick jag det, fyy faan säger jag bara! Nej nu ska jag äta en banan sen går jag ut! :) Ska ta lite bilder på Nickes nya saker jag köpte här i veckan, luvan passade iaf men Nicke har allt små öron han hihih.. :) <3 Min lilla prins.


Då var hästarna

Då var hästarna motionerade. :) Red bara en kort sväng på Nicke det började snöa och blåsa så mycket.. Men i morgon om det är fint väder så blir det nog lite markarbete i paddocken.. ;)  Har fått bra ordning på sakerna nu i stallet när garderoberna kom upp.. Så i morgon ska jag fixa, har bara ställt in påsarna med sakerna i garderoben så länge.. :) I morgon ska jag och Malin ha en mysig tjejkväll. :) Det ser jag fram emot!
Jag och älskling har gjort kyckling sallad som vi ätit nu ikväll, mumms så gott det va! :) Har inte så mycket mer att skirva om.. Skriver mer i morgon..
Har händelsen i bild framför mig hela tiden som bara inte vill försvinna!! :'( Kan inte sluta tänka på det.  
God natt :)

Mötet gick ju

Mötet gick ju sisådär.. Lite smått irriterad bara.. :P Men men. Skönt att komma där ifrån iaf haha. Nu ska ska jag dricka lite kaffe och sen gå ut i stallet och fortsätta där jag sluta hehe. :P Sen motionera Nicke & Abbe. :) Fick iaf garderoberna på plats i morse, härligt så nu kan man börja få lite ordning på sina saker..
Hörs senare!

God morgon

God morgon! :)

Fattar inte varför jag jämta vaknar kl 7!! :o  Men men tur de så man inte vaknar vid 12 lr va folk brukar sova till, iaf sova bort dagarna! :P Nyss fått i mig lite frukost, ska bara byta om till stallkläderna. Så ska jag gå med Mysan en sväng och sen börja pyssla i stallet fram tills jag ska på möte.. :) Fan va det ska blåsa hela tiden, storm ju. Blåste hela dagen igår hela natten och säkert hela dagen idag.. Suck.. :s Tråkigt, kan det inte bli vår nu sol och värme! :)


Dålig på rubrik

Toppen dag!
Tog ut hästarna i morse, jobbat, stallet igen, skruvat i sadelkammaren, ringt jobb och träffat min goa Sarah! :D Som snart flyttar hit. Skoj! :) I morgon väntar en toppen dag till! I morgon blir det att röja ut en massa skräp ur stallet, vart inget idag, så svårt för mig och Malin att veta vad som ska slängas och inte slängas.. Ska även rida Abbe i morgon åt Malin då hon jobbar hela dagen lång.. :) Och kl 11 blir det ett möte, hoppas det går fort vill hem i stallet och få ordning! Hehe..
Nu ska jag sova så jag orkar göra mycket i morgon! :)


Onsdag

Halloj.. :)

Har varit i stallet hela morgonen. Så nu är det klart, ska bara rida senare. Ska iväg och jobba nu snart, börjar kl 12. Sen hem och rida, sen tänkte jag hjälpa till och röja ut en massa skräp i stallet. Jag prata med Erika en i stallet i morse om när vi ska börja med garderoberna, foderkammaren och boxen. Så hon sa att vi bara ska röja ut det som inte ska användas så är det vara att bygga sen.. :) Så sa att vi skulle ha samlat ihop alla och hälpas åt så det blir av någon gång! Så hon var ledig i dag och i morgon. Så då tänkte jag börja idag så det blir nå, skönt och få upp garderoberna! Så först rida sen börja fixa en massa! :D Och så kommer ju Sarah och Klara idag också så ska säga hej till dom också! :)
Jag och Malin åkte till en hästbutik igår som skulle flytta till travbanan, så dom hade halva priset på allt typ. Så där hitta vi lite saker, köpte ett snyggt schabrak och ett longeringsspö. Sen vart det granngården och köpa mineraler och hitta även lite där en söt luva i typ babyblå färg, passade nästan till Nickes nya träns.. :) Bilder kommer!
Men nu ska jag göra mig i ordning för lite jobb..


Härligt med stall på gården

Kom in från stallet för en stund sen.. :) Så härligt att ha stallet ute på gården, toppen! Men faan vad det ska blåsa! :o Men varm är det iaf, ska ut på en lång promenad nu i solen med Mysan och Fredrik. Mysigt. :)Sen invänta Malin. :P  


Djuren

Nicke väntar på hovslagaren Anki. :)



I morse när jag och Mysan var ute på promenad. :)




Nya skor

God morgon!

Nu har Nicke fått nya skor. :) Det var tur det, för när jag tog in han så var ena bak skon nästan helt av.. Så det vart igen ridning igår, men idag blir det rida. :) Så idag ska vi hitta på en nya ridväg. Tänkte äta frukost nu sen gå med Mysan.. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran när vi går, så det blir lite bilder.. :) Sen blir det stallet hela förmiddagen.. Sen vid 4 tiden ska jag hjälpa Malin med transporten, och ska även köpa foder till Nicke. :)
Fick även höra av en tjej i stallet igår, att Nicke såg så trevlig ut att rida. Så jag verkar ha gjort ett bra jobb, eller jag och Nicke hehe.. :) 
Juste Malin skrev nu och sa att våra sadelhängare, krubbor m.m har kommit, så idag får vi skruva.. :P  


Hästens känsel

Usch fy fan hur folk rider alltså!! Läst en blogg nyss, hon hade skrivit om hästens sinnen. Så kopierade detta om hästens känsel. Klara nästan inta av att se hela filmen.. :s



Känseln hos hästar är mycket känslig. När vi pratar om känsel är det inte alltid bara fysisk utan också på det mentala planet, detta skiljer sig från häst till häst, vissa är villiga att släppa efter och jobba på en gång, andra är lite mer dominanta och anses ”lite hårda i huvudet”, de får vi jobba med mycket tålamod för att vinna en sann tillit och ett äkta ledarskap. Alla hästar är lika känsliga för beröring som vi människor är i fingertopparna, över hela kroppen. Detta märks när en fluga sätter sig på hästen, och ändå tycks vi tro att hästen ”är hård i munnen”.
”Den häst som har den hårdaste munnen av alla hästar i hela världen, känner ändå när det landar en fluga på den.”

Du ska av denna känsliga anledning inte klappa din häst, då detta lätt kan tas som en aggressiv handling och hästen tycker ofta att det är obehagligt. Stryk hästen istället när du vill visa ömhet och berömma.

När vi pratar om hästens mentala känsel menar vi att hästar är oerhört bra på att läsa oss. Den ser vårt inre språk mycket mer än vi förstår. Du ska därför inte försöka arbeta med hästen om du är på dåligt humör eller prova göra något nytt förrän du känner att ni klarar av det.

I hästens mun sitter det mycket känsliga nerver i gom och tankött, ett enkelt tips som jag kan ge är - använd inte ett traditionellt tvådelat tränsbett. När du drar i tyglarna i ett sådant bett viks det och "kulan" i mitten av bettet trycks upp i gommen på hästen, vilket skapar smärt och spänningar hos hästen.

Vad ska man rida på då? - Jag har ett tredelat då jag inte rider på repgrimma  Repgrimma är oerhört bra om du kan rida på, dels för att du har en annan kommunikation med hästen då den måste lyssna mycket på sits och du stör inte munnen! För att en häst ska komma till rätt samling ska huvudet komma på plats av sig själv utan att vi ryttare är där och stör i munnen. Många hästar gillar också tunga bett, gärna med rost på!

OBS. Prova inte nu att bara gå ut och rida din häst med grimma, det krävs en bra kontakt med hästen för detta!

 
Vill du veta mer om bettets verkan på hästen? Kolla denna film på youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=lkxOp_xfVEg&feature=related

Var extra uppmärksam 3 min och 49 sek in i filmen! Hästen huvud skakar av sig själv på grund av nerver som orsakats när ryttaren ryckt för mycket i hästens mun.

 

 



 


Måndag

God morgon!

Äter frukost och planerar min dag.. När Fredrik slutat så ska vi åka och gymma iaf. :) Härligt. Sen får jag se vad som händer. Ut och busa i snön med Mysan och ta lite bilder kanske! :)
Ska äta klart nu sen ut och gå en sväng..

Pyssel

Vart ett longeringspass idag, Nicke skötte sig utmärkt! Han lyssnar kanon och är jätte duktig. :) I morgon om skorna sitter kvar så blir det en tur ut i skogen, innan hovslagaren kommer.. :) Idag har jag och Malin pysslat på i stallet, har grävt fram hinderstöden och alla bommar så nu kan man komma åt allt bra. Var typ ingen som använt hinderna så det är typ nytt alltihopa.. Så det ska vi vara rädda om! :) Trivs så bra i stallet, kan vara där från morgon till kväll känns det som.. :) Och så himla skönt att ha stallet ute här på gården!
Ska se klart på Wallander nu, sen krypa ner under täcket.. :)

Godnatt..

Söndag

Kom precis ur duschen, ska göra mig i ordning nu.. Ska starx åka och jobba några timmar. :) Sen hem och pyssla i stallet, hoppas att garderoberna kommer idag så man kan börja få ordning på sina saker.. :P Tar hand om 3 andra hästar idag också så min eftermiddag är det fullt upp! Gick upp vid 7 i morse och tog ut Nicke & Abbe + dom andra 3, en som är 8 månader, 3 år och den andra vet jag inte hur gammal den är men äldre iaf.. Dom 2 små var lite busiga.. :P Idag tänkte jag longera Nicke, hans 2 bak skor är snart påväg av så lika bra att hålla sig hemma i fall han skulle tappa någon av dom, så jag httar dom.. I morgon kommer iaf hovslagaern. :)
Nu måste jag skynda mig lite, börjar kl 11.00 - 15.00.


Dagens

Underbar dag! Börja dagen med att ta ut hästarna (Abbe & Nicke).. Sen en morgon promenad med Mysan. Det har inte blåst lite idag heller! :o Va ju typ storm idag, eller det är det fortfarande. Åt lite frukost sen senare tog jag en lång promenad med Mysan i stormen, härligt. Men man fick kämpa för att ta sig framåt sen när jag hade medvind så typ åkte jag på skorna fram över isen på vägen, lääskigt! Och Mysan som är så lite blåste framåt.. :P Men solen var framme och värmde iaf! Tog ett litet dressyrpass idag också i paddocken, blåste så mycket så vart bara ett kort ridpass. Malin testade även att rida Nicke lite, såg såå bra ut såå! Henne kan jag verkligen lite på hur hon rider min häst, så Malin vågar jag låta rida Nicke när jag är borta/sjuk. :) Hon red han så fint så! Så nu har vi precis kommit hem har varit och handlat lite, nu blir det en kvälls promenad med Mysan sen tänkte jag ut i stallet och ta in hästarna! I morgon blir det jobb på schemat, äntligen! :)
Glömde kameran inne så vart inga bilder på när vi red.. Hehe..

Lördag

Vart ingen träning för oss idag.. Så jag och Malin tränar för varandra hemma i paddocken ist.. :) Går bra det också! Idag eller i morgon ska det komma massa garderober till stallet så alla ska få varsin att förvara sina saker i. Jag och Malin har ju tagit upp hela sadelkammaren just nu med massa IKEA kassar fullproppade med saker!.. ;o Så hoppas garderoberna kommer idag så vi kan fixa i ordning, har ingen koll alls just nu vart jag har alla saker.. :P Jag köpte en skottkärra till mig och Malin igår, men den var inte kul att sätta ihop, så den är lite sne just nu så Fredrik ska få fixa till den idag haha.. :P Gav upp efter att jag hållt på i 1 timme för att få ihop skiten! :P Men sen fick jag höra av våra hyrevärdar att dom skulle fixa dit skottkärror sopar med m.m nu när stallet är fullt.. Men men hehe. Just nu är det 11 hästar och en till kommer och det är Hefner (Sarahs häst).. :) Så det är ett stort stall. Nu ska jag hoppa in i duschen sen ta en låång promenad med Mysan, så fint väder ju men det blåser.. :)


Fredag

Hästarna verkar ha sovit gott i natt. Dom verkar trivas väldigt bra! :) Va ut i stallet vid halv 7 i morse och släppte ut hästarna. Skönt att få sköta allt själv på nå vis, jag och Malin.. :) Nu tänkte jag åka  till biltema och köpa oss en skottkärra, för det fick man stå för själv. Det är bra för då kan bara jag och Malin skylla på varandra om den
går sönder haha :P Sen blir det ett dressys pass i paddocken om det går, tror den mesta snön har smält bort nu..
Ska ta en massa bilder sen så ni får se hur dom bor. Hoppas vi får våra krubbor och de vi beställt idag. :D Så vi kan skruva lite.. ;)

Natti natti

Har nyss ätit av ost & kexen som vart kvar sen igår kväll. :) Nu ska jag bara kika runt lite på datorn sen vill jag nog sova om jag känner efter riktigt.. Skönt! Upp tidigt i morgon och släppa ut Nicke & Abbe. :) Malin kommer strax efter halv 7 så.. :) Ska bli härligt att mocka i spån igen!! Torv va verkligen äckligt.. :s 
Är helt slut på bara dom här 2 dagarna.. :P 
Godnatt! 


Torsdag

Då var allt klart! Och allt känns så bra. :) Nu är Nicke & Abbe på plats!! 
Igår hade vi fullt upp efter att Malin slutat jobbet.. :P Åkte direkt och köpte massa spån, åkte till nya stallet och fixade boxarna.. Sen fräste vi iväg och köpte höbalar, en ut i hagen och en upp på höskullen. Men vi vart klara fortare än vi trodde igår.. :) Och allt gick så bra!  
Sen kom ju Elina och mormor igår till oss också. :) Så dom sov hos oss inatt, mysigt! Saknat dom så!
Idag har det nästan varit full fart, jag, Fredrik, Elina & mormor har varit i stan och kikat lite och så åt vi på min favorit resturang coco thai heter stället, muumms det är så god mat där! :) Sen vart det häst flytt, jag och Malin åkte till stallet och tömde boxarna och gick med hästarna till nya stallet.. :) Dom var cool lugna både i hagen och när dom kom in i stallet, skönt! 
Nu blir det kvällspromenad med Mysan! :) Mysan fick stanna kvar hos oss, myysigt! 
Uppdaterar mer sen!   

Lite bilder på Nickes STORA box, haha han ser så liten ut i boxen. :P Dåliga bilder det vart med telefon då.. Aja..



Bus pojkar

Nicke & Hefner :)





Onsdag

Idag är det full fart på mig och Malin, idag blir det mycket att göra. Kul! :D Malin slutar kl 15 så då åker vi direkt och köper massa spån och fixar boxarna sen iväg och hämta hö. :) Ska försöka mig på en ridtur innan dess också, men nu först är det tvättstugan som står på schemat.. :P Så i morgon blir flytten för hästarna, blir nog lite sent idag efter vi är klara med allt.. Så i morgon får hästarna flytta.. :)


Ååh den här dagen kan inte bli bättre

Ååh den här dagen kan inte bli bättre! :D
Återbesöket på Nicke & Abbe gick kanon, ingen av dom behövde någon mer behandling allt var borta! Så skönt att höra. :D Så nu kan träningen sättas igång. Om det går bra i helgen på träningen så kanske det blir att jag anmäler mig till pay and jump i Avesta den 13 Mars.. Det visar sig. ;) Malin ska iaf dit, så jag ska hänga på henne och hjälpa till. :) <3 Nu har jag och Malin flyttat typ alla våra saker till nya stallet, bara sadel,träns och borstar kvar.. I morgon blir det fullt upp, hämta hö,spån och fixa i boxarna. :) Hoppas vi blir klara tidigt så hästarna får flytta in i morgon annars på Torsdag.. :P Sen fick jag reda på en annan kul sak också, min vän Sarah fick lägenheten här som hon kollat på!! :D Så glad för hennes skull! Och att Nicke får träffa sin bästis igen, Heffefiiis! :D Tror dom har saknat varandra! ;)
Nej nu ska jag fortsätta att planera lite.. I morgon kommer världens bästa underbaratse mormor och syster hit och övernattar! <3 Och lilla Mysan, min lilla plutt. :) <3
Tänkte precis lägga upp lite bilder på Nicke & Heffe, men gör det senare..


1 mars idag ju

Nu ska jag slänga i mig något att äta. Sen blir det en ridtur. :) Mysigt.
Jag och Malin beställde lite saker igår, krubbor, krokar, sadelhängare m.m igår, så hoppas vi får det i slutet av veckan.. :) I helgen får Nicke inviga sina nya benskydd, kommer blir så snygg så! Ser fram emot träningen, ska bli skoj.
Ska bli skönt och komma ut i solen nu, har kollat på några LOST avsnitt så nu behöver jag komma ut hehe.

Bilder på dom bästa

Nicke myser i snön. :)





En trött Abbe som myser i vårsolen. :) Så söt.



Underbart

God morgon! :)

Idag är jag glad, mycket glad! :D
Igår fick vi äntligen ett svar, och SVARET vart JA!! :D Så nu är det bara att packa o packa. :)
Jag och Malin ska flytta Nicke & Abbe hem till mig. :D Inte helr fel att ha hästarna hemma på gården och inte helt fel heller med ridbana utanför stalldörren! ;) Så nu blir det fullt upp.
Men idag ska Nicke få ett lite återbesök av Kerstin, hon skulle bara kolla igenom honom medans hon ändå ska ha återbesök på Abbe. Så det var ju snällt! :) Ska strax gå till stallet och se om herren vill med ut på en ridtur i fin vädret ;)
Jag och Malin ska iväg på träning med Nicke & Abbe på Lördag.. Först kom jag på att jag ska jobba på Lördag så då sket det ju sig, men nu när jag kolla min kalender så var det vist på Söndag jag skulle jobba haha.. :P
Så nu blir det träning skönt att komma igång, är så pepp nu! :)
Nu ska jag diska och sen gå till stallet.

Hehe lite gamla bilder.. :)


RSS 2.0