Idag & igår

Sådär då... Ett jobb pass avklarat! 7.30-16.00 de ni haha ;) Gött! Nu är det helg, men för mig som bara är vikare känns det som vilken dag som helst.. Har sökt 2 jobb faktiskt på lasarettet i Falun på en barn avdelning, man kan ju alltid hålla tummarna.. Annars har jag lite andra planer, att plugga. Vem vet , den som lever får se. :)

Idag ska Nicke få vila tänkte jag. Så ska inte stressa ut i stallet än, tänkte gå ut om någon timme. Har hand om Suniis i helgen också. :) Malin är ute på rolig heter som hon är så jävla värd, den ungen kämpar och sliter på som fan med sitt jobb! :o Så i helgen är det jag Nicke och Sune!

Igår tömkörde jag Nicke gick som en dans! Sen fick han vara lös och vi lekte med bollen.. :D Haha nu har iaf nuddat den. Lillpojken är så nyfiken. Filmade med mobilen kommer upp senare.. Sen fick han äta upp sina sista knäckebröds bitar. Putsade även lite igår också. Va på tiden!!
Är ensam hemma hela helgen, tråkigt! Tro om man ska gå upp och våldgästa maraja lite... ;) Hihi.

Tjohej!


Direkt från stallet

Hehe. Är just nu i stallet och pysslar. Har mockat och fixa klart allt nu ska jag bara hitta på något med Nicke. Idag är han sig lik iaf! Blir nog ett tömkörningspass på ridbanan. Tänkte först rida ut i snön, men njaa vet inte vad som fick mig att ångra mig.. Vill helt enkelt se min snygging jobba från marken idag! ;)
Nicke har sin fina nya grimma på sig!

Hejdå så länge!


Skulle ha kommit upp vid 13.00 men blogg.se ni vet... Suck.


Blev promenad

Blev ändrade planer i häst schemat.... Skulle egentligen rida en sväng i ny snön men blev en promenad på det hela ist.. Nicke va inte som han brukar. När jag tog in honom från hagen och ställde in honom i boxen så länge medans jag plockade fram allt.. Så såg jag att han stod och skaka i hela kroppen typ. :/ Hade tagit av honom täcket och han va inte kall. Så tog tempen och den va normal. Sen va han lite stressad och nervig mer än han brukar vara.. :P Så bestämde mig för att ta en promenad ist med täcket på, så vi hade det mysigt i skogen ist.:) När vi kom tillbaka så va han sig lik igen. Så inte vet jag då han kanske va lite frussen eftersom det snöat hela dagen, men han är ingen fryslort heller men men.. :) Tur det inte va nå värre! Min lille pojk!


Nya gardiner

Dom nya gardinerna jag pratat om.. :) Blev riktigt nöjd!
Ska laga lite lunch nu sen går jag ut i stallet till min fina.


Lami-Cell

Vårnytt 2012 – Mirage schabrak från Lami-Cell
Mirage fleecelindor från Lami-Cell
Urläckra schabrak från Lami-Cell.
Matchande benlindor till.
Hade jag haft råd så hade jag köpt alla 4 färger.. :P

Vilken är din favorit?

Svarar på frågan här också



Anonym
om Mörkrädd:
Han ser inte ut som ett varmblod (din alltså) jag trodde han var ett litet halvblod,han är jättefin :D Hur länge har du haft honom?:)

 Svar till Anonym: Tack så mycket. :D Många som säger att han inte ser ut som ett varmblod. Jag har ägt honom i 4 år.
   
 


Ny grimma



En sån här grimma fick Nicke idag av snälla Maria.. :) Hon fick nämligen sitt hööks paket idag efter typ 3 månader sen hon beställde... :o Hallå HÖÖKS vad håller ni på med?! Den passade inte åt Doma så då fick Nicke en lite kärleks present hihi. Han blev riktigt snygg i den, naturliga fina färger. :) Har fått bak läxa också, putsade inte min utrustning... :s I morgon måste jag göra det!  

Red samma sväng idag också fast med Maria. Blev lite mer trav idag, gick kanon fint. Precis bakom stallet fick vi se en jägare som satt i ett jakt torn och hade noll koll bakom ryggen. Han såg inte ens att vi kom och hörde inte att vi ropa heller.. :o Liksom får man jaga så nära inpå gårdarna och i mörker????!


Ibland förstår jag mig inte på dig....

Mörkrädd



Blev inget stall nu på morgonen, tar det i eftermiddag ist..
Kom lite annat emellan. Har varit in i stan tidigt i morse och hämtat ut mina linser som jag väntat på i månader, men tydligen har dom försökt ringt mig sen i september om att dom har kommit men jag har då inte hört av dom nå!! :o Men men nu har jag nya linser iaf. Sen passade jag på att handla också medans jag ändå var i farten.
Det snöar ute, hoppas det ligger kvar länge nu. Tänkte rida runt i byn idag efter vägen nu när det är så bra underlag. Finns så bra vägar runt här att trava och göra lite annat på långa och breda vägar. Gillas.

Har märkt att det pratas väldigt mycket nu i vissa grupper på facebook om travare varmblod/kallblod. Förstår inte hur folk orkar lägga ner sin energi på att klanka ner så jävla mycket på hästraser. Spela roll va fan man har för hästras, huvudsaken man tycker det är kul det man håller på med. Hästfolket idag blir man ju för fan mörkrädd av! Vart fan tar häst världen vägen?! Helt jävla sjukt! Att ni orkar.


Min fina



Blev en ridtur tillsammans med Elin på eftermiddagen.
Både skritt & trav, gick kanon fint. :) Skulle ha putsat utrustningen, va ett tag sen nu... Oppss. Men om jag är ledig i morgon så tänkte jag göra klart stallet och ridningen tidigt och ta tag i putsningen. Och om det blir fint väder så tänkte jag ta mig tid att fota lite.

Slänger in lite bilder sen Nicke va lös på banan igår. Orkar inte öppna dom i photoshop, är för lat ikväll.. :P
Är ju samma snygga häst på bilden vilket fall som.. Hehe.

Tömkör Nicke



Blev lite film igår när jag tömkörde Nicke. Första delen blev dålig kvalité sen fick Maria ta över och filma en liten snutt.. Nicke va inte helt med på alla noter, men är nöjd ändå!

Haha världens sämsta låtval, men hade inge musik på datorn så tog nå exempel musik som fanns.. :P

Nicke och Sune







Hehe inga av dom ville just nudda den.. Vi får ha ut den fler gånger så att dom får kolla in den mer.. Hann bli så sent och mörkt igår när vi hade ut den. :)

Lurvig





Min vackra


Min vackra.

Släpte Nicke lös i paddocken igår efter vi tömkört ett tag. Fick lite bilder. Blev lite halv dålig film också när vi tömkörde. Kommer upp mer bilder under dagen. Jag och Malin hade även ut bollen i hagen igår också hehe. Nicke tyckte den va mycket mycket spännande.. ;)

Än har inte jobbet ringt. Så då tar jag tag i dagen, tvätta, diska, damsuga och städa.. Gick kanon att släpa ut alla hästar i morse. Va inte alls nå problem. :)  

Söndag

Blir inte så mycket skrivande idag.. Men kan säga att det kommer massa bilder i morgon och film.. :)
Kl ringer 05.45 i morgon bitti då är det utsläpp 7 hästar ska ut. :) Sen in och duscha och vara klar ifall jobbet ringer. Så nu ska jag krypa under täcket.

God natt

Kameran följer med

Ska precis ta på mig stallkläderna och gå ut i stallet! Idag får kameran följa med ut i stallet som sällskap.. ;) Så kanske blir lite nya bilder i bloggen idag om någon häst vill vara med på bild.. Heheh.
Senare kommer kanske pappa och hälsar på. Så får bjuda på fika. Sen blir det nog massa skoj resten av dagen. :)


Lugnt ikväll

Lugn kväll för oss.. Har varit ute och tagit in hästarna. :) Kollar på gladiatorerna just nu hehe sen efter det blir det nog en film med lite onyttigt till.. :) Oopps..
I morgon blir det ett tömkörnings pass för Nicke med bom serier. :) Kanske jag kan få någon att fota lite också. :)

Ha en bra kväll allihopa!


Tror jag är klar

Nudå kanske det får duga... :) Nu har jag 3 listor jag kan skifta mellan beroende på vad det är för temperatur ute.. Den i mitten kör jag på just nu, den till höger får bli lite mer till våren och den till vänster är när det är riktigt kallt. Får så om det funkar.. :)
Och brickor som jag ska sätta på dom olika täckena.. :) Blir galen på täckeslistor med massa olika minus och plus grader och de och de täcket vi den och den graden, ni kanske förstår vad jag menar??? :o Tar ju massa tid av att stå och fundera på vad fan hästen ska ha för täcke.. :o


Skidsar

Skissar lite.... :) Men tror jag måste göra om den, blev lite tokigt.. :s Hmmm..


Häst dag

Härlig häst dag! :) Har varit ute på promenad med hästarna idag, Nicke, Doma och Angola. Alla skötte sig riktigt bra. Nöjda hästar när vi kom tillbaka. :) Sen var det bara det roliga kvar, mocka hehe. Gick rätt så fort att mocka Nickes box idag. :o Några av oss i stallet har gått ihop om att hjälpas åt att ta ut våra hästar så var 5:e dag har vi varsit utsläpp, hoppas det kommer funka bra. Vi ska testa 1 månad och se hur det funkar. Jag känner på mig att det kommer funka, iaf för min del! ;) Så nu ska jag göra en täckeslista till Nicke, kan ju vara bra så folk vet vad min häst ska ha för täcke?! ;D Väntar på att V ska fixa ett inplastat A4 pappaer åt mig, men det går lite segt så får ta ett vanligt papper så länge.. Hehe.. Vi börjar med utsläppen på Måndag sen rullar det på, blir jag som får ta första dagen. Känns bra. :)

Nu ska jag ta tag i sysslorna här hemma. :) Inga nya bilder att uppdatera med heller, tråkigt.. :/

Nicke

Snyggingen efter ridpasset! :D


Fredag

Tjohoo allihopa! :) Vilken härlig dag, sol och minus grader. Inte helt fel! :) Va uppe tidigt i morse och tog ut hästarna före halv 7, sen gick jag in och sov fram till kl 10. Skönt. :) Gick ut i stallet efter jag ätit frukost mockade och fixade klart allt. Bestämde mig för ett  markarbetes pass på ridbanan, lätt med 3 bommar bara. Och sitsträning på det utan stigbyglar, trava över bommarna, tränade mycket på att komma rakt in på bomserien och rakt ut från serien sen helt och trava vidare, gick faktiskt bra tyckte jag. Märktes att Nicke tyckte det va kul han bjöd verkligen mot bommarna och lyfte jätte fint över. Kul. :)

Igår blev det tömkörning. I början va han lite pigg och fjanta lite, men sen när vi kommit igång så blev det så bra så, kanon fin. Maria tyckte han såg så himla fin ut, att det hade verkligen blivit skillnad på honom. Hon tyckte vi var så duktiga. Kul. :) Efter så åkte vi och kolla på hoppträning i ridhuset, men fy fan av kallt det var att sitta och titta på.. :P  

Ska bara ta det lugnt nu resten av dagen.. Ska kolla på paranormal activity 3 ikväll.. ;P

Fin dag med sol



Så himla fint väder idag.
En perfekt dag för fotografering, synd att min "fotograf" jobbar så sena tider.. :P Hinner bli mörkt innan hon kommer hem..  Ska flörta lite med Veronica om hon kanske har lust i helgen att fota mig och Nicke.. :) Måste även få lite film på oss också när vi rider, det är det dåligt med..

Ska äta lite lunch bara Fredrik kommer hem. Sen tänkte jag åka och handla lite. Och kanske ta med mig kameran ut i solen en sväng innan jag ska rida.. :) Måste få lite nya bilder..

Titta



Oj oj oj den här måste ni se ni som säger att ridsport inte är någon sport!! :D Haha

Torsdag

Försöker att vara glad och posetiv, men inte så lätt när en i familjen är sjuk.. :/
Bestämde för mig att inte skriva upp mig på jobb idag, ifall det händer nå så kan dom på lassarettet ringa mig. Och känns inte som att jag är så pepp på att jobba nu heller, går bara och är orolig..

Planer på dagen.. Tagit ut hästarna i morse. Så tänkte gå ut i stallet igen vid 2-3 tiden senare idag, rida och fixa allt. Funderar på om jag ska åka och kolla på hoppträning i ridhuset, va två grupper ikväll som skulle rida, 17.30 och 18.45 är tiderna. Iställer för att sitta hemma och inte göra nå.. :) Annars ska jag inte göra nå speciellt alls, bara ta det lugnt fram tills jag ska ut i stallet.. Kan hända att jag ta tag i damsugaren en sväng hehe..

Längtar som en galning! Kan inte Januari ta slut någong gång, så vi kan få åka till Göteborg. :P


Bloggtips

En ny blogg jag börjat läsa, darios.se.


Varför?

Vill vakna upp ur denna hemska dröm, och då ska allt vara bra!
En ridtur på min älskade Nicke nu, han finns där jämt för mig han kommer trösta mig det vet jag! <3


Saknar det gamla

Både jag och Nicke saknar vårt gamla stall och stall/hästkompisarna hemma i Älvdalen! Tänk om det kunde finnas en kopia av allt i det stallet här nere i Borlänge?! Va bra allt hade varit då! :)

En bild på Nicke precis innan vi flyttar ner till Borlänge.. :) Så himla fint och härligt stall, aldrig nå problem va det!


Salt och morot

Saltsten och 4 kg morötter till bästa hästen! :) Höll hårt om plånboken inne på aubiose hihi.. Ska ju snart till Göteborg!
Skulle köpa sån där himalaysaltsten,men hitta inte på den.. :/ Så fick bli den vanliga.. :)


Onsdag

God morgon..
Idag blir det en lugn dag, ska inte stressa mer än jag brukar.. :) Gick upp kl 7 kunna inte somna om, ätit frukost och kikat lite på datorn.. Nu ska jag fixa i ordning mig och få på mig lite kläder, kan inte gå runt i one piece hela dagen.. :P Tänkte göra mig klar sen åka och handla i lugn och ro, ska även in på Aubiose en sväng också där ska jag bara köpa en saltsten hehe bara... ;) Sen hem och börja fixa med maten så den bara är klar att värma sen om man blir hungrig. Byta om till ridkläder och ut i stallet blir det sen. :) Till min underbara häst!

Kom på en till sak jag ska försöka köpa på mässan i Göteborg, snygga chaps!! :D

Skriver från mobilen.
En bild på bästisarna sen i sommras, Hefner och Nicke <3 Dom är verkligen som syskon.


Titta och lär

 

Ni som säger att ridsport inte är en sport! Titta på filmen den är rätt så tydlig på att det är en sport! Om ni inte fattar efter ni sett filmen, ja då vet jag inte vad ni har för fel?!


Snygging

Tre bilder från idag. Hatar mobil bilder men iPhone kameran är rätt så bra i vissa stunder beroende på ljus. Föredrar ju systemkameran dådå... ;) Hehe. Tur det är en snygg häst på bilderna iaf.. ;)


Två bra ridturer

Oj nu blev det så där tomt igen.. :/ Har haft fullt upp nu dom senatse dagarna! Har fått inte ganska så mycket jobbdagar nu i Januari, härligt! :) Idag blev det en 7.30-16.00 tur, pengar pengar.. :)
Gick ut i stallet direkt jag kom hem, mockade fixade i ordning allt sen en ridtur. Gick jättebra idag också inte alls nå tittig som han brukar vara, så det gjorde nog skillnad när jag bytte om lite i kraftfodret.. :) Kan iaf hoppas. Han va så lugn och fina idag så, när vi red i mörkret.. :) Duktig häst. Kände igenom Nicke med lite massage idag också, märktes att han tyckte det var så skönt.. :)  

Igår efter jobbet så red jag och Maria ut tillsammans.. Haha andra gången vi rider ut tillsammans och ändå har hon stått här sen i September hihih.. Men iaf ridturen gick så himla bra för oss, super nöjda ryttare och hästar när vi kom tillbaka till stallet. :) Både travade och galopperade, och skrittade såklart... :P Men gick as bra. Hehe vi red på gamla flygrakan och när vi precis ridit in på den och börjat trava så kommer det ett flygplan bakom oss som ska lyfta, rätt coolt för dom flyger rätt så lågt. Men cool lugna hästar, brydde sig inte alls, så skönt. :) Så nu har vi stött på flygplan som ska lyfta. Sen efter ett tag så kommer en jävla stressad bonde med traktor, släp och kedjor i full fart, och inte fan sakta han in heller så vi fick kassta oss åt sidan.. :/ Jävla bonde! Annars gick det hur bra som helst som sagt.. :) Träffade min gamla hovslagare idag i stallet också. Hon tyckte att Nicke blivit en riktig snygging, hehe hon undra vad jag gjort.. ;)

Flygrakan

Kom in från stallet för typ 30 min sen.. Har varit ute på en helt underbar ridtur med Nicke! Han skötte sig riktigt bra, han va inte så tittig som jag trodde han skulle vara.. :) Red på gamla flygraksbanan, perfekt underlag var det där, och en perfekt lång lång breeed raka som man kan göra mycket på, intervaller tex som jag gjorde idag.. :) Skrittade fram ganska länge och trixa lite innan vi red mot flygbanan.. Gjorde intervaller i både trav och galopp, mycket halv halter och stopp, korta och länga stegen. Gick skit bra. :) Tror Nicke tyckte det var kul att få galoppa lite, har ju mest bara kunnat skritta/trava det är så dåligt underlag över allt..

Ska strax gå ut i stallet igen.. Jag och Malin ska iväg och hämta en rundbal till hagen.. :) Hehe har varit ute i stallet många vändor idag känns det som, perfekt att ha stallert på gården. Kom ut i stallet först vid halv 10 och skulle rida och fixa, men då stod Nicke och Sune fortfarande inne.. :o Hehe Malin hade vist försovit sig (sånt som händer :) Inga sura miner för det ;)). Så då tog jag ut dom, snäll ;D Så då mockade jag och fixade medans Nicke åt frukost ute, gick in en vända också. Sen ut till stallet igen och red, nu är jag inne i lägenheten igen.. :P Och ska ut i stallet nu igen hehe, och så säkert ut igen ikväll också och ta in dom.. :P


Ute och rider

Skrittar hemåt, helt underbar ridtur! :D


Super gott te

En kopp te och hård macka nu sen kryper jag ner under täcket.. Laddar för en ny dag och hoppas på att den blir bra! :)

Saknar.....


Min skatt



En riktig guldklimp är vad han är min fina prins! ♥
Inget kan skilja oss åt! ♥


Fredag

Hallojsan! :)
Va lite tomt här.. Hann inte innanför dörren i morse efter jag släppt ut hästarna då ringde jobbet, så då var det bara att skynda sig att byta om, 7.30-15.00 blev det, perfekt. :) Gick jättebra att jobba. Efter jobbet skyndade jag mig ut i stallet och gav hästarna en sen lunch.. :/ Men men dom fick mat iaf.. I morgon ska vi hämta en ny höbal till hagen iaf! :)

Är det en ny strom på G eller? :o Nicke fick iaf vila, våga inte rida ut i stormen, tänk om det skulle falla något träd över oss!.. :( I morgon ska iaf jag och Elin skritta ut en sväng med våra underbara hästar. :) Sen tänkte vi åka och kolla på träningen som båda vi skulle ha varit med på men blev lite ändrade planer..

Annars har det inte hänt något speciellt.. Bra flyt på dagen! :)
Får se vart detta leder nu då..

Babystjärt

Går direkt till det jag vill säga. Nicke va jätte fin i munnen! :D Inte ett enda sår kunna hon hitta och inget gammalt ärr heller. Känns super skönt, vilken lättnad. Hon bara raspa lite annars tyckte hon att han såg jätte fin ut. Hans slemhinnaor va som en babystjärt sa hon hihih. :) Så det måste ju betyda lite också att jag har en bra hand vid ridning och ett bra bettet som sitter som det ska.. :) Sen så frågade Maria (veterinären alltså) om det var fullblod i Nicke? Och jag ba nej det är ett varmblod. :P Men hon trodde mig inte så hon kolla under manen och då fick hon se frysmärkningen, så då fick hon lov att tro mig. ;) Hehe är många som säger att han inte ser ut alls som ett varmblod.. :) Kul de då. :)
Har nyss varit ut i stallet och tittat till Nicke han va som han skulle nu hehe pigg och glad. :) Så kvällsfodrade och myste lite med Nicke, ringde mamma också och berättade  om vilken duktig häst.


Nu börjas det igen....



God morgon. :)

Gick upp kl 06.00 i morse och tog ut hästarna. Kunna inte sova så lika bra att kliva upp någon gång. :)
Idag händer det inte något speciellt alls, förutom att Nicke ska få sina tänder kollade.. Det är senare i eftermiddag. Så idag blir det en inne dag med lite pyssel tills jag ska gå ut i stallet senare.. :) Har skrivit upp att jag kan jobba dag idag så får se om dom ringer nå.
Annars är det bara bra förutom att jag börjar bli jävligt irriterad och trött på stallet! Nu går det faktist över gränsen. Så är det någon här i Borlänge som har stallplats över så säg gärna till mig, gärna med ridbana/ridhus, får gärna ingå lite annat i hyran också! :) Ibland funderar jag på om jag måste få lov flytta hem Nicke till Älvdalen för att slippa det här skit stallet.. :o Men kan ju inte åka 20 mil för att ta hand om min häst.. :( Det går ju inte. Hemma i stallet fanns det inte en chans att det kunna bli såhär som det är i det här skit stallet. Kommer ALDRIG att få ett sånt bra stall som Nicke stod i hemma i Älvdalen.
Det är inte ens kul att vara i stallet längre när det är såhär.. Har hört så mycket skit om det här stallet nu på senaste tiden, folk undrar hur fan jag står ut att ha min häst i det här stallet?! Ja jag börjar få undra, hur fan står jag ut?!  


Kaffe sen kallar jobbet

Nu är jag snart redo för lite kvälls jobb! :) Stor städat lägenheten, eller ja Fredrik har hihi. Ångrar att jag inte tog mig tid att rida en tur med Nicke i det här härliga vädret.. :( Men men kommer väl fler soliga härliga dagar. :)
Har hittat lite nu om vilka som kommer på mässan i Göteborg. Ska kolla in deras hemsidor.. :) Har en liten lista på vad jag ska försöka få med mig hem iaf. :)

  • Tömkörningsjord
  • Tömmar
  • Underlägg till tömkörningsjorden
  • Vita damasker
  • Dressyr schabrak
  • Allround/hopp schabrak
  • Schabrak med brodyr
  • Matschande benlindor
  • Träns med bred nosgrimma
  • Ridbyxor

Det här är väl bara lite av det jag kommer på just nu, kommer säkert på mer. Hehe sa till Maria och Veronica att jag inte kom på något alls jag skulle köpa, men kom vist på en hel del.. ;)


M & S



Malin och Sune. :)

Onsdag


Malin och Sune

God morgon elller god förmiddag! :)

Vissa har väl inte kommit upp än.. Men nu ska jag berätta min morgon! Flög upp ur sängen i morse av två skott jag hörde kl 05.40. Blev livrädd. Det var fler i huset som hörde skotten också och undra vad fan det va! Lät som att det var på gården eller här i byn iaf, lät skit högt! :o Har aldrig hört in i lägenheten annars när det varit jaktsäsong och folk som varit på skjutbanan, men ingen är väl ute med gevär/pistol så tidigt på morgonen i mörkret?! Dagens mysterium.. Hmm..

Har varit ute i stallet och gjort klart allt. Börjar jobba kl 15.00-21.00 så har lite annat att fixa nu innan jobbet.
I morgon ska Nicke få sina tänder kollade, hoppas att allt står bra till. :) Har då inte märkt något på honom att något är fel.. Blev lite utgifter denna vecka också, hovslagare och raspning av tänder hihi. Men vad gör man inte för sina djur! :D Får se hur jag gör med träningen, så knepigt när jag inte har någon egen transport heller.. Men men. Hoppas ridtravar träningarna drar igång snart också så man får komma igång igen. :)

Trasig soffa

Ena delen av våran soffa har brakat sönder! En soffa ska väl ändå hålla mer än 1 år?! :o Så jag och Fredrik åkte in med soffan idag där vi köpte den, så dom skulle fixa det! :) Snabb service!

Tömkörde Nicke idag.. Gud så fin han är, man ser så himla mycket när man står på marken. Så himla kul att se vilka framsteg vi gör tillsammans och hur snygg han blivit! Stod nästan och böla när han trava på volt.. :') Åh han va så duktig. Härligt väder var det också, perfekt om någon kunnat filma och fotat.. Det bästa jag gjort är att ha köpt en oinriden häst, att få utbilda och rida in den själv, rida till den så man vill ha den. Och kunna säga stolt det här har jag och hästen gjort tillsammans. Och kunna blicka tillbaka där man började till där man är idag. Och kunna se vilket bra jobb man gjort.. :) Jag tycker iaf att det är jätte kul! :)


V & A



Fotade min goa vän Veronica och hennes söta Angola i förrgår. Så tänkte visa en av bilderna som blev. :)

Nytt

Halv nytt schabrak. Nytvättat är det nu också. Fick det av en i stallet för inte så längesen. Hon skulle slänga det annars så då fick jag det. :) Syns inte ens att det är använt bara lite hår på men inget nött eller så.. :D


Någon som vet




God morgon!! :)

Uppe tidigt, jag vet.. Men ganska skönt att komma upp i tid. Har ätit frukost och är rätt så redo för dagen ifall dom ringer nu på morgonen från jobbet och behöver folk.. :) Annars hade jag tänkte rida och göra klart stallet nu på förmiddagen. Sen är jag bort bjuden på en fika.. :)

Nu börjar det närma sig. Göteborg horse show! Är det någon mer som ska dit? :)
Igår så ringde jag och boka hotell åt oss, gång avstånd till scandinavium helt perfekt. Vi hade tur att få ett sånt bra hotell för att boka så sent.. :) Vi åker ner på Torsdag och åker hem på Söndag. Vi tänkte ta en sväng om förbi Ullared på hem vägen.. :) Känns som att det kommer bli väldigt skoj.
Men hur hittar man vilka företag som kommer att vara på mässan?? Någon som vet??
Så man kan kika in på deras hemsidor och kolla runt lite.. :)


Lite mer bildbomd



Lycklig & nöjd

Lycklig och nöjd matte. :) Har jobbat idag 7.30-14.00. Hem direkt och byta om till stallkläder sen ut i stallet och vänta in hovslagaren.. :) Nicke skötte sig galant idag när hovslagaren va här (gör han jämt ;)). Han bara typ står och halv sover, så skönt. :) Men idag va det lite extra kändes det som hehe. Skönt nu iaf att han är ny verkad och har snösulor nu kan vi rida på ett par veckor till! ;) Sen så bestämde jag mig för att rida ut i mörkret en sväng barbacka. Och det gick också helt jävla galant. Han är så himla snäll och go min pojke. :)  Gick kanon bra, skrittade mest men tog något varv i trav på en åker, hade ett stort leende på läpparna och bara njöt. Sen när jag kom lite ur balans i traven så va Nicke där och balanserade upp oss!  Det är min Nicke de. ♥

Kommer en till bildbomb snart! :D

Måndah

Kommer mer bilder idag ! :D
Tog en promenad med Nicke igår tillsammans med Veronica till hennes stall och hämtade tömkörnings sakerna som jag får låna nu ett tag framöver.. :)
Blev en riktig hästdag igår. :) Följde med Veronica ut på promenad också med Angola och så tog jag med kameran och fick en massa fina bilder på dom. :) Har en hel drös nu med massa nya bilder så nu blir det massa nytt! :) Kul!
Idag kommer Hovslagaren äntligen! :) Efter det blir det en ridtur.
Men nu ska jag fortsätta jobba vidare så jag kommer hem någon gång hihi. :)


Liten bildbomb





Sådär då.. En liten bildbomb så här på kvällskvisten.. :)

Någon som vill se fler bilder?? :)

Smakprov



Bjuder på en bild så länge.. Håller på att kolla igenom alla 300 bilder.. :)

Söndag

Idag blir det uppdatering med massa bilder! :D  Veronica va så snäll och fotade mig och Malin igår med med hästarna. :) Blev nå på 300 bilder *host* haha. Alltid kul med många bilder så man har nå att välja på. Tråkigt att uppdatera med samma samma hela tiden.. :/ Måste bli tråkigt för läsare..

Har inte haft tid och lust att blogg nå under helgen.. Har så mycket annat att tänka på.. Har gjort klart stallet nu på morgonen när jag tag ut hästarna. Ska rida sen lite senare.. :) Veronica ville fota idag också om det blev bra väder, men ser ut att bli ganska grått.. :( Om inte så tänkte jag gå ut och se om jag hittar något intressant att fota. :) Synd att det är så lite snö, men kallt som fan är det.

I morgon kommer hovslagaren äntligen till Nicke. :) Har gått lite över tiden, men hovslagare har ju fullt upp dom också men i morgon blir det nya skor om det behövs och snösulor!! Än så länge sitter skorna kvar iaf. :)
Funderar på att vara med på träning på Lördag med Nicke, markarbete. Men det beror på hur det går på Torsdag då Nicke ska få tänderna kollade / raspade vad hon rekomenderar.. Men det visar sig blir väl träning fler gånger.. :) Hur gör ni efter att era hästar haft tandläkaren på besök? :)  Vet iaf att man ska rida bettlöst efteråt! Men beror ju helt på vad dom hittar på för nå i munnen.. :)

Nu ska jag försöka fixa lite med bilderna. Så dom kommer upp någon gång! ;)  

Blogg.se

Uppdaterade från mobilen igår kväll! Verka ha blivit nå konstiga, bilderna laddades upp 2 ggr per bild.. Suck.. :o


Torsdag

Jaha vad ska man säga om den här dagen då??
Försov mig lite i morse, vakna av att pappa ringde och va på väg till oss och hälsa på den snabbis.. :) Skulle ju göra lite busigt idag jag och Malin med hästarna men får bli en dag i helgen kanske.. :) Har varit en sväng på kupolen sen handlat lite mat. Varit i stallet, red ut med Nicke efter jag gjort klart allt. Red ungefär 1 timme. :) Gick rätt så bra idag också faktiskt, efter lite uppvärmning så.. ;) Han är då bara för go min häst! :) Efter jag ridit så tog jag beslut om att städa min garderob som jag bara slängt in saker i den senaste tiden.. :o Haha kommer bilder. Såg ut som ett bomb nedslag! Men fint blev det tillslut.. :)
Jag och Fredrik pysslade i köket i morse , fick upp gardinerna. Blev ju kanon! :)
Nu ska jag krypa under täcket. I morgon bitti väntas jobba, ska jobba förmiddag. :) Efter det så blir det först mys i stallet med Nicke och ridtur :) Sen fredagsmys med Fredrik! :) Synd att inte Nicke kan bo inne hos oss haha.
2 före bilder och resten efter bilder. :) Slängde lite saker också och hade upp en hel del på höskullen...


Styltor

Jag och Malin har precis ridit våra underbaringar! :) Vi testade att rida på ridbanan, gick sådär... Gick att trava tillslut när vi gått överallt på banan hehe. Dom fick lite styltor.. :o Suck! Men på Måndag får Nicke snösulor!! :D (Y) Härligt!
Gick jättebra att rida Nicke idag, han va så lugn och fin. :) Om man jämför med igår, då va han pigg och stressad... Så vi gjorde ingen stor sak av det så vi skrittade hemåt.. :) Men idag va han helt tvärtom.. Lill pojken då. Försökte longera honom lite innan jag satt upp men det gick Inge vidare, gav upp då det vart så snubligt med styltor men gick bättre när jag satt på.. :)
Tog två mobilbilder, hur dåliga som helst men hade inte min riktiga kamera i närheten.. ;P Men men lite fail bilder måste man bjuda på. ;)

I morgon ska jag och Malin testa något nytt för hästarna. Kameran kommer att vara med så avslöjar i morgon vad vi ska göra! ;) Hihih.


Sims

God morgon. :) Morgon pigg! Kom precis in från stallet. Tog ut hästarna tidigt i morse sen mockade jag och gjorde klart allt. Så ska bara rida senare bara det blivit ljust.. :) Hehe nu ska jag spela sims, har blivit sims nörd nu.. :P Sen ska jag föröska få upp dom nya gardinerna vi köpte igår och allt annat.. :) Hoppas det blir fint! :)

Nu blir det sims. :)

Tisdag

Ojojoj va stressigt det blev ett tag!
Jag och Fredrik är och handlar massa till lägenheten.. Och helt plötsligt ringer två från stallet. Då hade foderbilen kommit med allt mitt spån!! :o Va först planerat att den skulle komma i morgon. Så va bara att lämna bankkortet till Fredrik så han kunna betalat allt vi plockat i så åkte jag hem till stallet i 180 och betala mitt spån! ;) Haha.Nu har jag iaf spån så jag slipper tänka på det. Sen åkte jag tillbaka in till stan igen. Så nu ska vi fortsätta handla.. :)

Stressad & förvirrad, vet inte hur jag ska göra.?..


2012



God morgon! :)

Idag ska jag och Fredrik ut och shoppa lite.. Ska försöka hitta ett par snygga hissgardiner att ha i köket. :) Och lite andra inrednings saker.. :) Ska tvätta klart först innan vi åker och Fredrik ska iväg och spela pingis först. Så hinner pyssla klart lite här hemma först. Ska försöka pilla lite med headern också.. :)

Senare blir det stallet. Det är ju + grader och ingen snö så om det är bra underlag i paddocken så blir det ett markarbetespass. :) Funderar på att åka till ridhuset i helgen. Veronica ska fota mig och Nicke i helgen så då kan det kanske bli någon film.. :)

Ska det bli vinter någon gång

Hur ska dom ha det?! :o Igår snöade det massor och idag regnar det och snön är borta! :o :( Tråkigt tråkigt!!
Tänkte jag skulle rida i morse när jag gjort klart allt men nej jag stod över när jag titta ut och det öste ner regn.. Suck. Gick in och tog en varm dusch och laddar för kvällspass på jobbet.. :) Måste komma ihåg att ta ut lite pengar idag för på Onsdag får jag en hel pall med spån 15 balar, så borde klara mig ett bra tag framöver.. ;) Hehe.

Ska börja städa undan julen lite idag, jippiii! :D Äntligen. Nu är har jag tröttnat på julen, va ju ingen jul heller typ. Utan snöö! Det ska va mycket snö nu inte grön gräsmatta! I morgon ska jag ta mig tid att åka och köpa nya gardiner till köket och lite annat fint. Och ev köpa tapeter till stora rummet, ska göra om massor. Kommer bli as snyggt! ;)

Asså ibalnd förstår jag inte hur häst folk tänker??? Endel människor ska bara inte ha djur, mer kan jag inte säga. Det blöder inom mig när jag ser hur djuren blir bortglömda.. :( Skulle egentligen ha kollat på stallplats den här helgen som varit men blev lite tajt om tid.. Så får hoppas på mer tid nästa helg.. :)


Malin och Sune



Malin och sune här. :) Nästa gång så fotar vi en och en haha. Nicke skulle äta gräs hela tiden precis när jag skulle fota så blev inte så jätte mycket bilder..

Måndag



Skippade ridtur efter jobbet..
Tänkte att det va säkert någon idiot som hade smällare kvar sen igår som skulle smälla idag. Så tog bara in Nicke och borsta. :) Sen bestämde jag och Malin oss för att gå in till mig och spela Wii medans snön öste ner ute hehe. Va ett tag sen vi spela, det märktes haha men det va kul! :)

Gick kanon att jobba idag. Går så fort och trivs så bra. :) I morgon ska jag jobba kväll, 15.00-21.00.

Lite mer av bilderna sen igår. Malin va så duktig att fota! :)

Nyårsdagen

Vart en lugn nyårs kväll, härligt! :) Fick hoppa in och jobba idag 7.00-14.00 dubbelt betalt! ;) Direkt jag kommer hem så ska jag gå ut i stallet och rida ut i snön som faller ner.. :) Mysigt! Hoppas att det gick bra för hästarna inatt.. Kan tänka mig att det är väldigt skitigt i boxen.
Ska ta och jobba vidare nu! :) Hörs senare.


RSS 2.0